Schumiból nem lesz Button-utód

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 18. 16:56
Szép is lett volna…A nemzetközi sajtó ugyan szenzációként tálalta a hétszeres világbajnok Michael Schumacher megkörnyékezését, de a legfrissebb hírek szerint a legenda nem tér vissza a Formula-1-be, szó sincs arról, hogy a Brawn GP örökébe lépő Mercedes Grand Prix Team versenyzője lenne. A német sportemberrel kapcsolatban Sabine Kehm szóvivő nyilatkozott, vagyis a lehető legautentikusabb forrásból értesülhetett a közvélemény.


Schumi esetleges visszatéréséről a hét elején cikkezett a nemzetközi sajtó, miután kiderült, a Mercedes motorszállítóból többségi tulajdonos lett a Brawnnál. Az „új” csapatnál azonnal felvetődött, hogy két német versenyző ülhet majd a jövő évi autóba, de először Nico Rosberg társaként Nick Heidfeldet jelölték meg a hírek. Aztán a spanyol sajtó kezdte el pedzegetni a hétszeres világbajnok alkalmazását.

„A sportban soha nem mondhatod, hogy soha, de most kizárhatjuk annak a lehetőségét, hogy Michael lenne majd a Mercedes egyik pilótája. Rendkívül valószínűtlen, hogy elvállalná” – mondta Sabine Kehm.

Ismert, az idei Magyar Nagydíj időmérőjén súlyos sérülést szenvedő Felipe Massa helyére Schumit ültette volna a Ferrari, sőt a nagy bejelentés is megtörtént. Aztán a német sztár megkezdte a felkészülést, de a tesztek során kiderült, a hétszeres F-1-es világbajnok még nem épült fel tökéletesen februári motoros bukásából. Így Schumacher visszalépett.

Tény, a Mercedes egyelőre nem nevezte meg jövő évi párosát, csak annyit tudunk, az idei világbajnok Jenson Button a McLarenhez, míg a két futamgyőzelmet arató Rubens Barrichello a Williamshez igazolt.

„Remélem, a jövő héten már bejelenthetjük jövő évi csapatunkat. De arra kérek mindenkit, ne öljön meg, ha csak hetek múlva lesz döntés. Az biztos, hogy még ebben az évben választ adunk a kérdésre” – mondta Norbert Haug, a Mercedes motorsport-igazgatója.