„Schumi semmit sem felejtett el"

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 7. 10:58
Az idő vasfoga egyáltalán nem látszik Michael Schumacheren, biztosan jól szerepel majd a 61. Formula-1-es világbajnokság futamain. Még az sem hátráltathatja, hogy három szezont kihagyott, ez idő alatt pedig alaposan átalakult a száguldó cirkusz világa. Így vélekedik a Brawnból Mercedes GP-vé alakult csapat technikai igazgatója, a hétszeres világbajnokkal már számos felejthetetlen sikert elérő Ross Brawn.


A német legenda január 3-án ünnepelte 41. születésnapját, vagyis messze a legtapasztaltabb résztvevője lesz idei sorozatnak. Sokan attól tartanak, tudása megkopott a 2006-os visszavonulás óta, de régi-új főnöke úgy véli, nincs mitől félteni a zsenit. Ross Brawn nem a levegőbe beszél, hiszen hosszú távra, 3 szezonra igazolta le Schumit.

„Nincs kétségem: biztos, hogy még rendelkezik a szükséges tehetséggel és tudással. Ebből villantott fel a Bajnokok Versenyén és néhány gokartos eseményen” – mondta a Mercedes GP főnöke.

Schumi visszatérése hatalmas eseményt jelent az F-1-ben, igaz nem mindenki örül annak, hogy a Mercedesben kezdi újra pályafutását. A Ferrari szurkolói ugyanis remélték, erre a maranellói csapat tűzpiros kocsijában kerülhet sor, de csalatkozniuk kellett. De Ross Brawnt ez nem foglalkoztatja, igaz maga is átélt hasonlót, a 2006-os idény után távozott az olasz istállótól…

„Nincs abszolút mérce, de ugyanazok kerülnének a közelébe, akik az F-1-ben is nyernek – tette hozzá Brawn. - Sokat mondó azoknak a versenyzőknek a névsora, akiket legyőzött Schumi a pályafutása során. Azt is tapasztalhattuk, mennyire elszánt, ha a versenyzésről van szó. Visszatértek az érzései, amikor a nyáron szóba került, hogy ismét szerepelhetne a Ferrarinál. Nemrég pedig magam is rákérdeztem a vágyaira, ő pedig azt mondta, készen áll a visszatérésre!”