Schumi: Harcban leszünk a vb-címért!

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 23. 07:49, Utolsó módosítás: 2009. december 23. 12:05
A sporttörténelem egyik legnagyobb visszatérésének lehetünk tanúi jövőre: újra Formula-1-es pilóta lesz a hétszeres világbajnok Michael Schumacher! A Bild német napilap kedd este közölte, hogy a 40 éves legenda egy éves, hét millió eurós szerződést írt alá a Mercedes GP angliai központjában. A brit közszolgálati médium, a BBC is így tudta, az istálló szerda dél körül jelentette be hivatalosan Schumi szerződtetését.


Michael Schumacher egy hónapos tárgyalás után írta alá új, egy idényre szóló kontraktusát a Mercedesnél a csapat angliai központjában, Brackley-ben - értesült a Bild. A BBC hozzáteszi, teljesítményétől függhet majd, hosszabbítanak-e vele.

Schumi ezzel hatalmas örömöt okozott szülőhazájában, színnémet csapatban versenyez, Mercedesben, s a honfitárs Nico Rosberg lesz a társa. Nem mellesleg együtt dolgozhat a Benetton és Ferrari korábbi sikerkovácsával, a csapatfőnök Ross Brawnnal, aki mindahét címénél "mentora" volt.

Nyolcvan nap múlva, március közepén ismét GP-n láthatjuk az Ezüst Nyilak versenyautójában a sztárt, aki januárban kezdheti meg a teszteléseket.

Schumi visszatérése a nyár közepe óta adott témát a médiának és a sportág szerelmeseinek. Augusztusban úgy tűnt, ő helyettesítheti a Hungaroringen súlyos sérülést szenvedett Felipe Massát a Ferrarinál, de rövid időn belül kiderült, év eleji nyaksérülése nem jött tökéletesen rendbe. 

Hasonlóan szenzációs comebackre 1982 óta nem volt példa az F-1-ben, akkor Niki Lauda két év szünet után mondott igent a McLarennek, s nem is adta alább a világbajnoki címnél, 1984-ben, 33 évesen megnyerte a sorozatot. Vajon képes lehet erre Schumacher?

Minden idők legidősebb világbajnoka az argentin Juan Manuel Fangio, aki a száguldó cirkusz hőskorában 46 esztendősen szerezte meg ötödik trófeáját, mielőtt visszavonult volna.

SCHUMI: HARCBAN LESZÜNK A VB-CÍMÉRT!
A Mercedes szakmailag és emberileg is egy új, nagyszerű kihívást jelent számomra. Új fejezet nyílik autóversenyzői pályafutásomban, nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak régi barátommal, Ross Brawnnal, és a régi társakkal azokból az időkből, amikor még a Mercedes junior programjában vettem részt. Meg vagyok győződve arról, hogy harcban leszünk a világbajnoki címért, már nagyon visszavágyom a versenypályára. Részemről ezzel a kötelékkel zárul be a kör, hiszen köszönettel tartozom a Mercedesnek, hogy oly sok éven át támogatott ifjú versenyzőként, remélem, valamit törlesztek a számlámból."