Räikkönen: Nem megyek a Renault-hoz!

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 6. 12:42
Lezárult az „álmodozás” ideje: szó sincs arról, hogy a 2007-es világbajnok a francia csapat tagjaként térne vissza a száguldó cirkuszba. Sőt! Kimi Räikkönen dühös amiatt, hogy a Renault a nevét felhasználva próbált az F-1-es szaklapok címlapjára kerülni…


 

Hittük, valós a hír, bíztunk abban, hogy nem egy „ügyes” médiatrükkről van szó. A Renault ugyanis heteken át azt hirdette, az idén a rali-vb futamain szereplő finn is lehet jövőre Robert Kubica csapattársa. A franciák részéről még a csapatfőnök is többször megszólalt, azt sejtetve, hamarosan megkezdi a tárgyalásokat a McLaren és a Ferrari korábbi ászával…

Kimi Räikkönen azonban a Turun Sanomat nevű finn napilapban lehűtötte a kedélyeket.

„Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy nem versenyzek majd a Renault-ért a következő szezonban!” – jelentette ki az F-1-es szurkolók egyik nagy kedvence.

Néhány hete a finn fenomén azt állította élvezi a ralis életmódot, de a közeljövőben szeretné kipróbálni tudását a legendás Le Mans-i 24 órás versenyen is.

A finn versenyző közel egy évtizeden át szerepelt az autósport elitkategóriájában, 2007-ben világbajnok lett, kétszer pedig második volt összetettben. Milliók kedvencévé vált, sokan „siratták”, amikor tavaly elhagyta a Ferrarit és a rali-világbajnokságba igazolt.

„Nagyon csalódott vagyok, hogy saját marketingcéljaikra használták fel a nevemet. Komolyabban sohasem merült fel bennem, hogy a Renault-ban versenyezzek!” – tette hozzá Räikkönen.

A finn versenyző bejelentése után bizonyosra vehető, hogy Kubica társa 2011-ben is az orosz Vitalij Petrov lesz.