Mosley nem adná át a marsallbotot

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 23. 17:21
Max Mosley nem törődik a rá zúdított kritikák áradatával, és ismét jelölteti magát a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöki posztjára. A sportvezető szerint munkássága során végig a helyes utat követte, és bár sokáig foglalkoztatta az „olajra lépés” gondolata, végül megmásította döntését. A Formula-1-ben uralkodó kaotikus állapotokért továbbra sem tartja magát felelősnek.



Max Mosley kedden levelet írt az FIA-tagoknak, melyben mindenkivel tudatta, korábbi elhatározásával ellentétben ismét jelölteti magát a szervezet elnöki posztjára.

„Az elmúlt hetekben világossá vált, hogy a renitens csapatok mindenáron azt szeretnék, hogy lemondjak. (…) A támadások azonban csak megerősítettek, és immár nem áll szándékomban felállni az elnöki székből.”

Az autosport.com által közzétett levélrészletekből továbbá kiderül, Mosley nem akar változtatni arrogánsnak és diktatórikusnak tartott vezetői felfogásán, és a szabályalkotás monopóliumát sem hagyná kicsúszni a kezei közül.

„Az FIA hatáskörébe tartozik a Formula-1-es versenyszabályzat megalkotása, és noha ez rengeteg embernek nem tetszik, egyhamar nem változtatunk rajta.”

Az F-1-es csapatok érdekvédelmi szervezete (FOTA) erről egészen másként gondolkodik, így nem csoda, hogy új sorozat elindításán töri a fejét. A száguldó cirkusz mindenhatója, Bernie Ecclestone azonban hallani sem akar a „függetlenedésről”, és minden erejével azon van, hogy meggyőzze az istállókat a közös folytatásról – állítólag nem is eredménytelenül.