Mosley: közel a megegyezés az F-1-ben

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 21. 17:00
Max Mosley elnök biztos abban, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség rövid időn belül megegyezik a nyolc csapatot tömörítő FOTA-val, így elmarad a Formula-1 szakadása. Az FIA irányítója elárulta, folyamatosan zajlanak a tárgyalások, most már csak minimális az eltérés a két fél álláspontja között.


A FOTA nyolc tagja csütörtökön este jelentette be, hogy nem indul a jövő évi futamokon az FIA szabálytervezete miatt, inkább saját sorozatot indít. A „szakadárok” kifogásolják, hogy a 45 millió eurós fizetési sapkát vállaló istállók jóval erősebb motorral indulhatnának, így jelentősen csökkenne a megkötést elutasító résztvevők esélye. Az FIA pénteken délután reagált a fenyegetésre, jogi lépést helyezett kilátásba.

„Nagyon közel járunk az ügy lezáráshoz. Már csak minimális a különbség és ezt már nagyon gyorsan megoldhatjuk. Folyamatosan tárgyalunk. Hamarosan minden visszatér a normális kerékvágásba, csak az a kérdés, hogy mikor” – jelentette ki Max Mosley.

A brit sportvezető hónapokon át hajthatatlannak mutatkozott, kitartott álláspontja mellett. Most azonban már más a véleménye.

„A csapatok tudják, azonnal leülünk velük egy tárgyalásra, ha a FOTA is készen áll erre. Tudniuk kell, hogy képesek vagyunk erre. Most kell egy kis idő, hogy felkészüljenek, de mi várunk addig, amíg megteszik ezt” – tette hozzá Mosley.