Milyen McLaren? Button a Brawné marad!

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 25. 13:59
- Azon dolgozunk, hogy egyensúlyt találjunk a csapat lehetőségei és Jenson megérdemelt elismerése között. Sokat tett a csapatért, ezért is szeretnénk, hogy nálunk maradjon. Sohasem mondhatod azt, hogy száz százalék, de most úgy érzem, kilencvenkilenc százalék, hogy jövőre is nálunk szerepel” – jelentette ki Ross Brawn, a nevét viselő Formula-1-es csapat tulajdonosa és legfőbb vezetője.


Fotó: Reuters

Button még mindig nem írta alá jövő évre szóló szerződését, az elmúlt napokban a McLarennel és a Toyotával is hírbe hozták. Angliában örülnének annak, ha a legutóbbi két világbajnok, vagyis Jenson és Lewis Hamilton alkotná a wokingiak jövő évi csapatát, de úgy tűnik, erre minimális az esély.

„Jenson szerződése nem méltó egy világbajnokhoz, sőt ahhoz az istállóhoz sem, amely sokkal jobb helyzetben van, mint tíz hónappal ezelőtt. Meg kell találnunk a középutat a csapat és a versenyző igényei között. November közepéig szeretnénk lezárni az ügyet” – tette hozzá Ross Brawn.

A kiváló szakember állítja, most már megfelelő a csapat anyagi háttere, így megfelelően használhatják fel a költségvetésből fakadó lehetőségeket.

A szezon előtt 10-ről 3 millió fontra csökkent Button fizetése, ezzel kívánt hozzájárulni a csapat idei szerepléséhez. Brit lapértesülések szerint most 8 millióra emelnék a bérét.

„Az a legfontosabb, hogy olyan autóba ülhessek, amellyel sikereket érhetek el – jelentette ki a napokban Button. – Akkor még nem változtatok csapatot, ha azt mondják, hogy rengeteg pénzt kereshetek. A Brawnnal akarok maradni, igaz még nem beszéltünk a jövő évi szerződésről. Joguk van ehhez, mert én is arra összpontosítottam, hogy megnyerjem a világbajnokságot. A következő napokban azonban már beszélhetünk a jövőről. Picit nyomás alá helyezem a csapatot, de ez nem kerül majd sok pénzbe”

Button tizedik britként nyert világbajnoki címet a száguldó cirkuszban, miután a vasárnapi Brazil Nagydíjon az ötödik helyen ért célba. Ez bőven elégnek bizonyult, hiszen legnagyobb ellenfele, a csapattárs Rubens Barrichello csak nyolcadik lett.

Button évek óta az istállónál van, igaz korábban még Honda-versenyzőnek számított. Tavaly télen aztán a japán autógyár megvonta a támogatást, heteken át kérdéses volt a csapat és a két versenyző jövője. Aztán nem sokkal a melbourne-i idénynyitó előtt megalakult a Brawn GP, Butotn pedig hatot nyert meg a szezon első hét futamából.

„Maradni akarok a Brawnnál! Lehet, hogy nevet változtattunk és kisebb lett a csapat létszáma, de imádom az atmoszféráját. Azt is élveztem, ahogyan együtt dolgoztunk a kőkemény hetekben.