Michael Schumacher: Jöhet a nyolcadik!

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 28. 10:36
Mi más lehetne visszatérésekor egy hétszeres világbajnok Formula-1-es pilótának a célja? Természetesen a nyolcadik vb-cím! A 2006-ban, a Ferrari pilótájaként visszavonult (...) Michael Schumacher elmondása szerint azért tér vissza a következő szezonban, hogy ismét a csúcsra jusson - immáron a Mercedes GP színeiben. A német klasszis elmondta, alig várja a rajtot, hogy ismét a száguldó cirkusz tagjaként állhasson a rajtkockára.


Kipróbálta a motorozást, gokart versenyen is megmérettetett, volt szaktanácsadó is a Ferrarinál. Ám az igazi szerelem mindig is az F1 lesz Schumi számára. A Svájcban élő pilóta karácsonyig bírta, december 23-án hivatalosan is visszatért az autóversenyek királykategóriájába. A német sztár egy évre szóló, hétmillió eurós szerződést írt alá a Mercedes GP-vel, amelyet korábbi csapatfőnöke, Ross Brawn irányít.

A célok egyértelműek. Schumacher nem azért tért vissza a Formula-1 körforgásába, hogy a középmezőnyben kocsikázzon. Nyerni akar nyolcadszorra is!

„Hét alkalommal már győztem, jövőre abban a csapatban versenyzek majd, amely legutóbb mindkét világbajnoki címet megnyerte. Mit várnak, mit mondjak még? - nyilatkozta a kiválóság, aki szerint maguk, a Mercedes tulajdonosai sem várhatják el, hogy ne az elsőségért harcoljon. 

„Őszintén szólva, alig tudom kivárni a február 1-jét, amikor hivatalosan is vezethetem az autót" - mondta izgatottan Schumacher. 

A Ferrarién kívül korábban a Jordan és a Benetton gépeit is vezető pilóta 2006-ban ült utoljára F1-es autóba a Brazil Nagydíjon, ám később sem tudott elszakadni teljesen az F1-től. Ezt bizonyítja visszatérése is. Jegyezzük meg, Schumi január 3-án lesz 41 éves.