Mexikói pénzen villoghat Button és Senna

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 28. 12:52
Szerződést még nem kötöttek az érintettek, de egyre valószínűbb, hogy Jenson Button és Bruno Senna vezeti majd a Honda utódcsapatának autóit a 60. Formula-1-es világbajnokság futamain. Olasz lapértesülés szerint a világ egyik leggazdagabb emberének számító mexikói üzletember, Carlos Slim Helú vásárolja meg az istállót, és meneszti a roppant tapasztalt Rubens Barrichellót, őt váltja honfitársa, a néhai Ayrton Senna unokaöccse.


A La Stampa úgy tudja, a 67 esztendős multimilliárdos érkezése szinte eldöntött tény, ugyanúgy, mint a csapat összeállítása. Jenson Button még a Honda-korszak idején hosszabbított három évvel, míg Bruno Senna a téli teszteken győzte meg leendő munkaadóját.

 

A brazil pilóta leigazolásával ugyanakkor lezárulhat Barrichello F-1-es korszaka, hiszen a többi csapatnál már nincs hely. Az valószínűtlen, hogy bekerülhet a Toro Rossóhoz, lévén az olasz csapat fiatal versenyzőket favorizál.

 

A Honda a szezon elején szállt ki fiókcsapata, a Super Aguri működtetéséből, majd három héttel ezelőtt közölte, végleg (?) elhagyja a száguldó cirkuszt. A japán autógyár 1 dolláros, jelképes áron értékesítené az A-csapatot, amelynek működtetése idén közel 300 milliót emésztett fel. Az eredmények azonban messze elmaradtak a várakozásoktól, csak Barrichello silverstone-i harmadik helye okozhatott felhőtlen boldogságot. A pilóták összetett versenyében a brazil versenyző 14., míg Button 18. lett.

 

A La Stampa értesülése szerint Carlos Slim Helu vagyona eléri a 60 milliárdot, vagyis „aprópénzből” megoldhatná a Formula-1-es istálló működtetését.