Massa visszavágott a riválisoknak

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 19. 18:48
Ezúttal Felipe Massa bizonyult a leggyorsabbnak a Formula-1-es csapatok bahreini tesztelésén, az utolsó napon. A brazil pilóta szerdán még Timo Glock mögött végzett azonban egy napra rá már megelőzte riválisát, és Nick Heidfeldet is. Igaz, a Ferrari pilótája mintegy fél tizedmásodperccel előzte csak meg a BMW versenyzőjét, míg Glock három tizedet kapott.


Massa 113 kört teljesített a csütörtöki gyakorláson, és a legjobb ideje 1:32,162 perc lett. A pilóta eközben számos új variációt próbált ki az F60-ason, különös hangsúlyt fektetve az aerodinamikai beállításokra, csakúgy mint az autó megbízhatóságára.

A második idő (1:32,225 prec) annak ellenére Nick Hedfeld nevéhez kapcsolódik, hogy a nap folyamán kétszer is műszaki problémával kellett megküzdenie. Ehhez képest viszont kifejezetten hízelgő rá nézve, hogy csupán alig több, mint fél tizedmásodperccel autózott lassabban brazil vetélytársánál. Természetesen az is, hogy 122-szer ment körbe a pályán.

Nem sikerült ilyen jól a tesztelés utolsó felvonása Timo Glocknak. A Toyota pilótája annak ellenére a leglassabb időt produkálta, hogy egy nappal korábban, szerdán a leggyorsabb volt. Ezúttal azonban nem állt a Fortuna a német versenyző mellé, hiszen hidraulikai problémák miatt csupán hatvanöt kört teljesített.

 

TESZTELÉS, BAHREIN, UTOLSÓ NAP:
1. Felipe Massa brazil Ferrari 1:32.162 perc 113 kör
2. Nick Heidfeld német BMW-Sauber 1:32.225 122
3. Timo Glock német Toyota 1:32.445 65