Massa tart az újoncok lassúságától

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 6. 18:18
Sokan örülnek annak, hogy új arcokkal színesedik a Formula-1, mások viszont attól tartanak, hogy az újoncok megjelenése károsan hat majd a száguldó cirkuszra. Felipe Massa az utóbbi tábort erősíti, csak remélni tudja, hogy nem lesz baj a futamokon.


Ismert, a Nemzetközi Automobil-szövetség négy új csapatnak adott rajtengedélyt, de a US F1 végül anyagi gondok miatt a napokban lemondta az indulást. A Lotus, a Virgin Racing és a Campos META-ból Hispania Racing Teammé átvedlett istálló részt vesz a futamokon, utóbbi istálló két pilótája újonc és tesztelés nélkül próbálkozik…

„Remélem, hogy egyikük sem jelent majd veszélyt” – jelentette ki a Ferrari brazil pilótája.

Massa úgy véli, nagyobb körültekintéssel kellett volna döntenie az FIA-nak. Szavait alátámasztják a téli tesztek is, hiszen a Lotus és a Virgin tempója messze elmaradt a legjobbakétól, ráadásul folyamatosan műszaki hibákkal küszködött a két istálló.

„Hat vagy hét csapat található egy mp-cen belül, az újoncok lemaradása azonban legalább négy mp. Ez nem jó a sportág számára, és őket sem töltheti el boldogsággal. Mintha káét különböző sorozat versenyezne egymással…Szinte csak szenvednek a pályán. Nekünk is gondot okozhatnak, főleg, ha előttünk haladnak majd az időmérőn” – tette hozzá Massa.

Több szakértő is azt állítja, komoly balesethez is vezethet a hatalmas sebességkülönbség…