Legendák segítik a BBC közvetítéseit

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 24. 15:38
David Coulthard, Eddie Jordan, Murray Walker és Martin Brundle is tevékeny részt vállal jövőre a BBC újrainduló Formula-1-es közvetítései során. Ezt hétfőn jelentette be a brit közszolgálati televíziós csatorna, miután a jogokat visszaszerezte az elmúlt években forradalmi változtatásokkal sikereket elérő ITV-től.


Coulthard idén a Brazil Nagydíj után fejezte be pályafutását, azt pedig már jóval korábban bejelentette, hogy továbbra is ott lesz a futamokon. Szaktanácsadóként segíti utolsó csapatát, a Red Bull Racinget, és az is nyílt titok volt, hogy bekerül a BBC csapatába. A skót sportember szakkomentátorként osztja meg véleményét a nézőkkel.

 

A korábbi pilóta mellett a szurkolók az ex-csapatfőnök Eddie Jordan mondatait is meghallgathatják. A népszerű F-1-es szakértő az elmúlt években sem szakadt el hőn szeretett sportágától, igaz jobbára már a háttérből alkotott sommás véleményt. Most ismét az előtérbe kerülhet a kiváló humorú Eddie Jordan.

 

A 84 éves Murray Walkert sokan minden idők legjobb riporterének tartják a száguldó cirkuszban, személyisége generációkat nyűgözött le. Még most is naprakész a sportágban, még a legfontosabb vezetők is személyes jó barátként tisztelik. A veterán tv-s legenda jövőre már nem a mikrofonon keresztül tájékoztatja a közönséget, hanem a BBC internetes sportoldalán válaszol a kérdésekre, valamint öt évtizedes F-1-es tapasztalatait igénybe véve ad háttér információkat.

 

A futamokat a korábbi F-1-es versenyző, a hatalmas rutinnal és tekintéllyel rendelkező Martin Brundle, valamint a 5 Live-től „átigazolt” Jonathan Legard közvetíti.