Kubica lesz Räikkönen társa Monzában?!

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 1. 12:47
A milánói Gazzetta dello Sport úgy tudja, Robert Kubica lesz Kimi Räikkönen társa a Ferrarinál a 60. Formula-1-es világbajnokság jövő heti Olasz Nagydíján, vagyis a Valenciában és Spában betliző Luca Badoer elveszíti helyét. A népszerű sportnapilap szerint a BMW év végi kivonulása miatt egyelőre 2010-es szerződés nélkül szereplő lengyel pilótára a jövő évben is számítanak Maranellóban, csak az a kérdés, hogy a 2007-ben világbajnok finn ász vagy a magyarországi sérülése után lábadozó Felipe Massa helyén.


Stefano Domenicali csapatfőnök a Belga Nagydíj után kijelentette, a brazil versenyző hétfői miami orvosi vizsgálata után dönt arról a Ferrari, ki lesz Räikkönen társa az Autodromo Nazionalén. Az elmúlt napokban a vasárnap második helyen célba érkező Giancarlo Fisichellát emlegették legfőbb esélyesként, de a Force Indiához nem érkezett semmilyen megkeresés.


Nos, az Egyesült Államokban túlesett Massa az újabb kontrollon, a Ferrari pedig bejelentette, szinte bizonyos, hogy idén már nem versenyezhet. Igaz, kiváló ütemben halad a brazil klasszis rehabilitációja, de a következő napokban újabb plasztikai műtét előtt áll.

„Forrón üdvözöltük Maranellóban a teszt eredményét, szinte bizonyos, hogy száz százalékig számíthat Felipére a Ferrari a 2010-es szezonban” – szerepel a csapat hivatalos közleményében.

Massa kényszerű távollétében pedig gondoskodni kell a helyettesítésről. Az Európai és a Belga Nagydíjon a 38 éves Luca Badoer ült az autójában, de mindkét futamon csapnivalóan teljesített. Az olasz pilóta mindkétszer az utolsó helyen érkezett célba, súlyos hibákat követett el. Ennek ellenére Badoer remélte, Monzára is bizalmat kaphat, állította, annyira ismeri a pályát, hogy csukott szemmel is végig menne, biztosan pontot szerezne.

A szurkolók és a szakértők keményen kritizálták a rutinos versenyzőt, úgy tűnik, ezt a Ferrarinál is figyelembe vették. Ezért születhetett meg a döntés az újabb váltásról. Természetesen felvetődött a másik tesztpilóta, a 35 éves Marc Gené szerepeltetése is, de ellene szól, hogy évek óta nem versenyzett a száguldó cirkuszban. Fisichella „kikölcsönzése” már jobb ötletnek tűnik, lévén olaszként a közönség is maximálisan szimpatizálna vele Monzában, de a Force India nem szívesen engedné át a belgiumi sikersztori, az időmérő megnyerése és a futamon elért második hely után.

Robert Kubica esélyeit nagyban növeli, hogy csapata, a BMW-Sauber az év végén kivonul az F-1-ből, már most sincs igazán „ereje” ahhoz, hogy visszatartsa versenyzőjét. A krakkói klasszis pedig régóta az itáliai Formula-1-es rajongók egyik nagy kedvence, sokan látnák őt szívesen a Ferrariban. A tavalyi Kanadai Nagydíj győztese is örömmel menne Maranellóba, hiszen pályafutása elején évekig versenyzett Olaszországban, megkedvelte az ottani mentalitást. Nem véletlen, hogy a tavalyi monzai futamon olasz díszítés is szerepelt a sisakján, ezzel köszönte meg az ország támogatását. Nem mellesleg 2006-ban az Autodromo Nazionalén volt először dobogós az F-1-ben, akkori harmadik helyét 2008-ban megismételte.