Kimi meglepetése: Más volt a leggyorsabb

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 30. 17:55
Hatalmas taktikai csata után a KERS-rendszer segítségét élvező Kimi Räikkönen megelőzte az élről induló Giancarlo Fisichellát, majd minimális előnnyen meg is nyerte a 60. Formula-1-es világbajnokság Belga Nagydíját. A dobogó harmadik fokára Sebastian Vettel állt. Az összetettben éllovas Jenson Button balesetbe keveredett a rajt után, így kiesett, de így 16 ponttal előzi meg csapattársát, a hetedik helyen célba érkező Rubens Barrichellót.


NYILATKOZATOK A BELGA NAGYDÍJ UTÁN:

KIMI RäIKKÖNEN (FERRARI, 1. HELY):


„Nincs könnyű évünk. Már az első versenyen messzire kerültünk a legjobb csapatoktól, így hiába tettünk nagy lépést Barcelonában, ez még mindig nem bizonyult elegendőnek. Az utóbbi versenyekre már nem is hoztunk új elemeket, mert erőnket a következő évi autó fejlesztésére fordítottuk. Most mégis győztem…Hosszú idő telt el a legutóbbi sikerem óta. Idén az lehetett a célom, hogy legalább egyszer nyerjek és felkapaszkodjak összetettben a harmadik helyre. Ez a siker sokat segít, de sok erőre volt szükségem a mostani első helyhez. A köridők alapján nem én voltam a leggyorsabb, de összességében mégis a legjobb lettem. Ez nagyszerű diadal a csapat számára, remélem, a folytatásban is szép eredményeket érünk el. Az is igaz, hogy Belgiumban mindig jól szerepeltem, kíváncsi vagyok, mit tartogat a hajrá a számunkra.



GIANCARLO FISICHELLA (FORCE INDIA-MERCEDES, 2. HELY):

„Természetesen nagyszerű eredményt értünk el. Az volt a legfőbb célunk, hogy pontokat gyűjtsünk. Csodálatos, hogy végül a második hellyel nyolc pontot szereztünk! Még akkor is, ha jól tudom, gyorsabb voltam Kiminél. Csak a KERS miatt előzött meg a futam elején, ez pedig picit elszomorít. Tartani tudtam a tempóját, még akkor is, amikor közvetlenül mögötte mentem. Szinte teljesen megegyezett a taktikánk. Csak egy másodpercre voltam a legjobbtól, ez pedig remek eredmény. De még egyszer hangsúlyozom: győzhettem volna. Természetesen hallottam a pletykákról, hogy Monzában beülhetek a Ferrariba. De ez csak híresztelés, továbbra is arra összpontosítok, hogy az Olasz Nagydíjon is jól szerepeljek a Force India overalljában.”


SEBASTIAN VETTEL (RED BULL-RENAULT, 3. HELY):

„Két versenyző kivételével mindenkinél több pontot szereztem. Ez jó eredménynek számít a világbajnokság szempontjából. Még minden nyitott. Hogy őszinte legyek, picit őrült ez a világbajnokság. Ezen a hétvégén azt láthattuk, hogy gyors a Force India és valószínűleg Monzában is az lesz. Fent és lent, sokan így járnak. Ezért is lényeges a folyamatos jó szereplés. Fogalmam sincs, hogy történt Jensonnal, mindenestre hat pontot hoztam a világbajnokság éllovasán. Szép lett volna, ha megnyerem a versenyt, de a szombati eredményem után nincs miért panaszkodnom. Ennél jobbra nem számíthattam.