Kedden már a Renault-é lehet Kubica

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 5. 21:09
A nemzetközi szaksajtó úgy tudja, kedden szerződést köt a Renault és a BMW-Saubertől távozó Robert Kubica, vagyis betölti a Ferrarihoz távozó kétszeres világbajnok, Fernando Alonso helyét. A lengyel média egyszersmind úgy tudja, a krakkói fiatalember csapattársa nem a Nelsinho Piquet-t a Magyar Nagydíj után váltó Sebastien Grosjean lesz.


Alonso távozásának bejelentése óta zajlik a találgatás: ki lehet a megfelelő utód? Felmerült a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen neve is, de napok óta tartotta magát a hír, Kubica ír alá a francia csapathoz. Ez nem is meglepő, hiszen néhány évvel ezelőtt már közeli kapcsolatban állt az istállóval, tesztelt is, de végül az idei szezon végén az F-1-et elhagyó BMW-hez került. Igaz, nemrég bejelentették, megmenekül a csapat, de egyelőre nem kapott engedélyt a jövő évi F-1-es szerepléshez.

Hétfőn este a sports.pl portál, a Przeglad Sportowy nevű napilap internetes verziója számolt be Kubica jövőjéről. Azt írta a varsói honlap, hogy kedd estig bejelenti a Renault, hogy megszerezte a tavalyi Kanadai Nagydíj győztesét. A múlt héten egyébként a Toyota is bejelentkezett a krakkói pilótánál, de nem járt sikerrel.

Természetesen az sem dőlhetett még el, ki lesz a Renault másik versenyzője. Romain Grosjean ugyan évek óta a csapat tagja, de a Magyar Nagydíj tán kirúgott Nelsinho Piquet utódjaként nem váltotta meg a világot. Így minimális esélye van arra, hogy jüvőre is szerephez jut.

Meg nem erősített hírek szerint két jelölttel áll kapcsolatban a Renault. Elképzelhető, hogy az első F-1-es szezonját a franciáknál töltő, a McLarennél nem igazán marasztalt Heikki Kovalainen kerül vissza a csapathoz. De felmerült Kubica jelenlegi márkatársának, Nick Heidfeldnek a neve is.