Kanada még nem mondott le a futamról

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 13. 12:16
A Formula-1-es Kanadai Nagydíj szervezői bejelentették, körömszakadtukig ragaszkodnak a 2009-es futam megrendezéséhez, és továbbra sem mondtak le róla, hogy bekerüljön a következő esztendő versenynaptárába. Bernie Ecclestone, az F-1 mindenható ura jelen pillanatban is tárgyal a rendezőkkel, ám konkrétumok egyelőre nem szivárogtak ki a megbeszélésekről.


 


A Nemzetközi Automobil-szövetség még októberben döntött úgy, hogy jókora adósságállománya miatt száműzi a Kanadai Nagydíjat a 2009-es versenynaptárból annak ellenére, hogy Montreal érvényes szerződéssel rendelkezik a következő esztendőre.

Az FIA azonban a hírek szerint ismét tárgyalóasztalhoz ült a szervezőkkel, hogy tegyenek még egy utolsó kísérletet a verseny megmentésére. Nem sok jóval kecsegtet, hogy az elmúlt esztendőkben rendre nem sikerült tartani az előirányzott költségvetést, és a büdzsé szempontjából égető problémákat a mai napig nem sikerült orvosolni.

Az utóbbi hetekben, hónapokban több ötlet is napvilágot látott, hogyan lehetne rentábilissá tenni a montreali eseményt. A város polgármestere, Gerald Tremblay külön hoteladót vezetne be a verseny idejére, amellyel számításai szerint sokmillió dollárt nyerhetnének, és megnyugtató megoldásként szolgálna a pénzügyi kérdésekben.

„Azt hiszem, minél előbb választ kell kapnunk a felvetéseinkre – nyilatkozta a politikus. – A tervezés szempontjából nem árt mielőbb tisztában lennünk vele, adhatunk-e otthont futamnak 2009-ben is. Gőzerővel azon dolgozunk, hogy Bernie Ecclestone számára is elfogadható tervezetet rakjunk le az asztalra.”

„A sportvezető nem foglalkozik azzal, honnan teremtjük elő a hiányzó pénzösszeget, mindössze arra van szüksége, hogy előkerítsük a rendezéshez elengedhetetlen dollárokat.”

A montreali verseny mellett Magny Cours is lekerült a 2009-es versenynaptárról, ám a franciaországi futam esetében már kimondták a halálos ítéletet, amelyet csak a csoda – vagy már az sem – menthet meg.