Jövőre nem lesz Magny-Cours-i futam

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 16. 10:22
A Francia Automobil-szövetség pénzügyi nehézségekkel indokolva visszalépett a Magny-Cours-i Formula-1-es futam jövő évi megrendezésétől. A száguldó cirkusz illetékesei eddig nem kommentálták a váratlan bejelentést.


Fotó: Action Images

Az FFSA nem kívánja a jövőben támogatni a Francia Nagydíjat, ezért határozott úgy, eláll a 2009-es rendezéstől. Ez némileg meglepő, hiszen a Nemzetközi Automobil-szövetség a múlt héten jelentette be jövő évi hivatalos F-1-es programját, amelyből törölte a Kanadai Nagydíjat, ugyanakkor említést sem tett az évek óta bírált Magny-Cours-i verseny esetleges veszélyeztetettségéről.

 

„A jelenlegi pénzügyi helyzet miatt döntött úgy a Francia Automobil-szövetség, hogy törli a Francia Nagydíjat – áll az FFSA közleményében. – Az FFSA köszönetet mond az eddigi támogatóknak azért, hogy látogatták a Francia Nagydíjat. Az elmúlt években nemzetközi szinten is népszerűsítették az eseményt”.

 

A jelenlegi állás szerint jövőre csak tizenhét futamot rendeznek a Formula-1-ben, de elképzelhető, hogy hamarosan ismét bővül a program. A Kanadai Nagydíj szervezői ugyanis mindent megtennének a rendezésért, azzal érvelnek, érvényes szerződéssel rendelkeznek 2009-re.

 

Bernie Ecclestone, az F-1 első számú vezetője éveken át kritizálta a Magy-Cours-i pályát, unalmasnak és korszerűtlennek tartotta. A csapatok sem rajongtak a helyszínért, amely a „semmi közepén” található, így nem meglepő, Ecclestone évek óta dédelgeti álmát egy párizsi futamról…