Hivatalos: milliárdos venné meg a Hondát

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 18. 15:26
Szerdán hivatalossá vált: Sir Richard Branson brit milliárdos cége, a Virgin Group is szeretné megvásárolni a Formula-1-es csapatot. Ezt a japán cég szóvivője ismerte el, de azonnal hozzátette, más gazdasági társaságok is érdeklődnek az istálló iránt.


„Több jelölttel is tárgyalunk, ezek egyike a Virgin Group” – mondta a Honda sajtósa.

Branson és a Virgin neve a hét elején merült fel a december elején eladásra kínált istállóval kapcsolatban. Médiaértesülés szerint az üzleti csoport a Virgin Fuel elnevezésű, az alternatív üzemanyagokkal kapcsolatos kutatást népszerűsítené.

A Honda annak idején 1 fontos, jelképes összegért bocsátotta áruba a Formula-1-es csapatot, de annak fenntartásához azért tízmilliók kellenek. Az elmúlt hetekben az istálló eddigi két vezetője, Ross Brawn technikai igazgató és Nick Fry ügyvezető is optimistán nyilatkozott, de eddig nem jött össze semmilyen megállapodás. Az óra viszont ketyeg, hiszen március végén kezdődik a 60. Formula-1-es világbajnokság, a csapat felkészüléséhez pedig nem elég egy-két nap…

Tény, a Hondával annak idején hosszú távú szerződést kötő Jenson Button rutinos pilóta, jelentősebb tesztek nélkül is valószínűleg megállná a helyét. A csapattal hírbe hozott Bruno Senna viszont újoncként kezdené a szezont, vagyis égetően szüksége lenne arra, hogy közelebbi ismeretséget kössön az új kocsival. De új tulajdonos nélkül nincs sok esély az indulásra…


Sir Richard Branson és lánya

Visszatérve Richard Bransonra és cégcsoportjára: a Virgin Atlantic Japan éveken át támogatta Szato Takumát, míg a Virgin Mobile a 2002-es szezonban a Jordan-csapat támogatója volt. Vagyis nem ismeretlenül ugorna fejest a vállalat a száguldó cirkuszba.