Harmincnál több cég venné meg a Hondát?

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 8. 16:12
Nick Fry, a Honda eddigi ügyvezetője szerint biztos, hogy az utódcsapat rajthoz állhat a 60. Formula-1-es világbajnokság március végén Melbourne-ben sorra kerülő szezonnyitóján. A szakember azt állítja, már több mint harminc cég jelezte vételi szándékát, vagyis előbb-utóbb megmenekül az istálló.


A Honda öt héttel ezelőtt jelentette be, hogy kivonul a száguldó cirkuszból, azóta nem született megállapodás új működtetővel. Nick Fry és a Ferrarival óriási sikereket elérő technikai igazgató, Ross Brawn is elszántan küzd a megmenekülésért, az idő azonban kegyetlenül halad. Igaz, meg nem erősített szerint Brown már megállapodott a maranellóiakkal a motorszállításról, ez pedig fontos lépés a túlélés irányába.

 

„Bernie Ecclestone már az elején azt mondta, száz százalékig biztos abban, hogy ott leszünk a melbourne-i rajtrácson – mondta Fry. – Azt azonban el kell árulnom, akkor még fogalmam sem volt, miből ered a magabiztossága. De most már egyre optimistább vagyok, miután tapasztaltam az érdeklődést. Még nem száz százalék, de szinte biztos, hogy folytatjuk a szereplést.”

 

A Honda eddigi ügyvezetője és Brawn jelenleg is Japánban tárgyal a névadó autógyár vezetőivel, egyezeti az ajánlatokat.

 

„El tudják képzelni, hogy mekkora az érdeklődés. Valószínűleg már átléptük a harmincas határt az érdeklődő cégek tekintetében. De ezt a számot mostanra tucatnyi csökkentettük” – tette hozzá Fry.

 

A szakember elárulta, a tárgyalások jelenlegi állása szerint nem csak a 2009-es szezonra biztosíthatják be a csapat jövőjét, jóval tovább életben marad a Honda.