„Gyenge ember áll a Ferrari élén”

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 22. 18:21
Élhetné a dúsgazdagok nyugalmas életét, de mégsem teszi. Hónapokon át hallgatott, most azonban kinyitotta a száját és ismét „betámadta” a Ferrarit. Hogy ki ő? Max Mosley, a Nemzetközi Automobil-szövetség tavaly leköszönt elnöke, aki ismét élesen bírálta régi ellenfelét, a maranellói istállót és annak vezetőjét.


Az FIA egykori első számú vezetője azt állítja, hogy a Ferrari sohasem nyerne futamot a száguldó cirkuszban, ha bevezetnék azonos költségvetést!

„Luca (di Montezemolo, a Ferrari elnöke – a szerk.) nagyon, nagyon jól bánik az emberekkel, rendkívül barátságos és kellemes személy. De szerintem gyenge karakterű, könnyen becsapható férfi” – jelentette ki Mosley az F1 Racing legfrissebb számában.

A száguldó cirkusz szurkolóinak többsége éveken át azt hangoztatta, hogy a nemzetközi szövetség döntéseivel a Ferrari érdekeit tartja szem előtt, Mosley pedig jó barátságot ápol Montezemolóval. Az elmúlt két-három évben aztán alaposan megváltozott a helyzet, a két sportvezető derekasan szidta a másikat, végül az FIA-főnök „bukott meg”.

„Sohasem segítettük a Ferrarit, noha voltak ilyen feltételezések – jelentette ki Mosley, majd hozzátette: - Bármikor odamehettünk a Ferrari vezetőihez, akik mindig őszinték és nyitottak voltak a kérdéseinkre. Más csapatoknál már nem ez volt a helyzet.”


Az utóbbi, a maranellóikat kedvező színben feltüntető mondatok után azért tovább ostorozta a Ferrarit az FIA volt elnöke.

„Nincsenek felkészülve arra, hogy ugyanakkora legyen a költségvetésük, mint a többieknek. Azonos pénzügyi feltételek mellett nem lehetnének sikeresek – jegyezte meg Mosley, utalva az FIA kudarcot vallott fizetési sapkás ötletére. – 2008 januárja és májusa között számos megbeszélésünk volt, mindenki elfogadta az új rendszert. Csak a Ferrari mondott nemet…”