Fisichella a dobogót célozta meg

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 1. 10:02
Giancarlo Fisichella, a Force India Formula-1-es pilótája biztosra veszi, eredményesebb szezont zár 2009-ben, mint egy évvel korábban, és azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy valamelyik futam után akár a dobogóra is felálljon.


 

Az olasz pilóta 2008-ban – először eddigi karrierje során – egyetlen pontot sem szerzett, ám nem kételkedik benne, ebben a szezonban nem ismétlődik meg ez a csúfság.

„Rendkívül nehéz idényen vagyok túl, de már magam mögött hagytam, és hiszem, hogy feledtetni tudom az utóbbi idők sikertelenségét. Azt sem tartom kizártnak, hogy dobogós helyezést is ünnepelhessek 2009-ben” – tekint optimistán a jövőbe Fisichella.

„Minden futamon természetesen nem kerülhetek be az első nyolc helyezett közé, de igyekezni fogok. Az autóm versenyképessége alapján a középmezőnyben van a helyem, de minden erőmmel azon dolgozom, hogy be tudjam magam verekedni az élbolyba.”

Erre először március végén lesz lehetősége az olasz versenyzőnek, a Formula-1-es idény ugyanis e hónap 29-én rajtol el Melbourne-ben az Ausztrál Nagydíjjal.