F-1: jövőre már lesz ülése Sennának

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 8. 12:19
Ismét hallatott magáról a néhai háromszoros világbajnok Ayrton Senna unokaöccse: Bruno biztos abban, jövőre már bekerül a Formula-1 világába, lesz csapata. A brazil fiatalember állítja, előrehaladott tárgyalásokat folytat, kilencven százalék az esélye annak, hogy 2010-ben már a futamok állandó (fő)szereplője lesz.


Tavaly hosszú heteken át tartotta magát a hír, hogy Bruno Senna a Honda versenyzője lesz, honfitársát, Rubens Barrichellót váltja. A japán autógyár azonban elhagyta a száguldó cirkuszt, az utódjaként alapított Brawn GP pedig inkább a rutinosabb dél-amerikai pilótát választotta.

Bruno Senna eleinte elkeseredett volt, de nem adta fel álmát, hogy a Senna név ismét bekerüljön a sportág vérkeringésébe. Idén a Le Mans Series elnevezésű bajnokságban pallérozódott, de az elmúlt hetekben a tárgyalóasztaloknál is aktivizálta magát.

„Hatalmas, kilencven százalék az esélye annak, hogy hogy jövőre már az F-1-ben lehetek. Ez boldoggá tesz. Nagyon kemény éven vagyok túl, időnként úgy tűnt, nagyon messze vagyok a Formula-1-től. De lassanként visszakerülök a közelébe” – mondta a GP2-es bajnokság tavalyi ezüstérmese.

Az ifjú Senna elárulta, főleg az év elejét viselte nehezen, hiszen gyorsan kikerült a száguldó cirkusz érintettjeinek a látóköréből.

„Mindenki a dupla-diffúzorról és az új szabályokról beszélt. Alig találtam olyan embert, aki segítette volna a kapcsolattartást a csapatokkal. Sokkal fontosabb problémákkal kellett megküzdeniük, senkit sem érdekeltek a pilóták. De most ismét élnek a kapcsolatok, kiderült, melyik lehet igazán komoly. Ezekre a lehetőségekre fókuszáltam, most pedig közel állok a megállapodáshoz” – tette hozzá Bruno Senna.

A brazil pilóta nem árulta el, melyik csapathoz áll közel, de könnyen elképzelhető, valamelyik új F-1-es résztvevő (Manor, Lotus, US F1, Campos)  kívánja szerződtetni.