Díjjal jutalmazták a Marina Bay-i pályát

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 12. 21:14
A Szingapúri Nagydíjat választották a 2008-as Formula-1-es idény legemlékezetesebb eseményének. A Professzionális Motorsport Világ (PMW) egyhangú döntéssel ítélte oda a címet az első éjszakai versenynek otthont adó Marina Baynek, amely a nemzetközi szakértők és az autósport rajongóinak körében is elsöprő sikert aratott. Az eredményt a németországi Kölnben hozták nyilvánosságra.


 

A Szingapúri Nagydíj történelmet írt szeptemberben, ekkor rendezték ugyanis a Formula-1 első, villanyfényes futamát. A szervezők merészet húztak, és mint kiderült, nem nyúltak mellé, sőt.

A futam valódi közönségsikert aratott az autósport szerelmesei között, és nem kellett sokat várni arra sem, hogy kézzel fogható elismerésben részesítsék. A Professzionális Motorsport Világ a Marina Bay-i helyszínt nevezte meg a 2008-as szezon fő Formula-1-es attrakciójaként.

„Hatalmas erőket mozgósítottunk a siker érdekében, az egész csapat a tudása legjavát nyújtotta. De nem érheti szó a kormány, illetve a szponzorok elejét sem, mindenki azon volt, hogy mindörökre emlékezetes maradjon a Szingapúri Nagydíj” – nyilatkozta a verseny médiaigazgatója, Jonathan Hallett.

„A világ minden tájáról gratuláltak már a maradandó élményhez, de itt volt az ideje, hogy a szakma kézzel fogható módon is jutalmazza erőfeszítéseinket. Különös jelentősége van ennek a címnek számunkra, egy maratoni hosszúságú munka gyümölcse érett be.”

A jelöltek között megtalálható volt a valenciai, utcai pálya is, ám nem csak egy kategóriában hirdettek győztest: Franz Tostot, a Toro Rosso első emberét választották az év csapatfőnökének.