Csúcsformában a Williams és a McLaren

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 19. 18:00
Döbbenetes eredményeket hozott csütörtökön a Williams-Toyota és a McLaren-Mercedes jerezi tesztelése: Nakadzsima Kazuki 1:17,494; míg Heikki Kovalainen 1:14,933 p-es eredménnyel zárt. A mihez tartás végett: az elmúlt másfél hét gyakorlásait uraló Brawn-Mercedes brit versenyzője, Jenson Button kedden 1:17,844-ig jutott, amikor Nico Rosberg 1:18,071-et, míg a világbajnok Lewis Hamilton csak 1:19,121-et ért el.


Pedig a hét elején még úgy tűnt, a Williams és a McLaren sem közelíti meg a Honda örökébe lépett Brawn GP sebességét, de már szerdán előrelépett a wokingi istálló. Akkor Kovalainen 1:18,202-vel lett első, de Nakadzsima csak 1:20,023-ig jutott. Csütörtökön aztán minden a feje tetejére állt a népszerű spanyolországi pályán, a téli tesztek egyik hagyományos helyszínén.

A Williams japán pilótája délelőtt repesztette a bombaidőt, amely alaposan megdöbbentheti a száguldó cirkusz közvéleményét. Kovalainen órákon át állt közel 1 mp-es hátránnyal, délután azonban alaposan rákapcsolt és olyan időt ért el, amely jobb kedvre derítheti csapatát és szurkolóit. Nagy kérdés, hogy ez egyszeri remeklés vagy a McLaren valóban visszatalált a sikerek útjára.

Ha utóbbi lesz igaz, akkor már Melbourne-ben nagyot dobhat a wokingi csapat, főleg a tavalyi világbajnok. Lewis Hamilton ugyanis eddig szenvedett a téli teszten, de egy remek autót „terelgetve” már csodákra lehet képes.

A jerezi gyakorlás utolsó felvonásának egyértelmű győztese azonban Nakadzsima Kazuki, eredményével több mint négy tizedet vert a szintén bravúros időket elérő Heikki Kovalainenre. A tesztidőszak immár véget ért, most már valóban elkezdődhet a végső visszaszámlálás a jövő vasárnapi, melbourne-i idénynyitó futamra.