Csapatváltásra kényszerülhet Button!

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 5. 17:19
Ez igaz lenne??? Brit lapértesülés szerint a pontversenyt vezető Jenson Button elhagyja a Brawn GP-t, ha nem emelik a fizetését. A brit klasszis öt millió eurós plusz juttatást szeretne a következő Formula-1-es szezonra, de jelenlegi csapata ennél jóval kevesebbet kínál. Ha nem születik megegyezés, akkor elképzelhető, hogy a klasszis új munkaadó után néz…


Pedig eddig azt sejthettük, minden rendben a Honda örökébe lépett istállónál, így Button helye és jövője is biztosított. Igaz, egyre erősebben tartja magát a hír, hogy brazil csapattársa, Rubens Barrichello az új szezonban már a Williamsnél szerepel, ez viszont némi (?) belső súrlódásról árulkodik.

Button azonban karnyújtásnyira került a világbajnoki címtől, legfőképpen annak köszönhetően, hogy remekelt a szezon első harmadából. Hat futamot nyert, ugyan az elmúlt hetekben csak Monzában állt dobogóra, de hihetnénk, jelenlegi pozíciója miatt nem fenyegeti veszély brawnos jövőjét. De a Daily Star szerint nem így van!

A brit lap azt írja, hogy a pontverseny éllovasa 5 millió eurós fizetésemelést kér, amellyel gyakorlatilag kompenzálnák őt az idei bérkiesésért. A Honda lelépése után ugyanis Button éppen öt millióról mondott le, hogy ezzel járuljon hozzá a csapat idei induláshoz. A Brawn végül ott volt az ausztráliai szezonnyitón, vagyis „kifizetődött” a pilóta áldozathozatala.

Az istálló azonban a kiváló idei szereplése ellenére sem dúskál az anyagi javakban, ezért jóval szerényebb emelést ígér.

„Sokkolt az ajánlat” – jelentette ki Button ügynöke, Richard Goddard.

A lap emlékeztetett arra, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso évi 30 milliós fizetésért írt alá a Ferrarihoz, ez éles ellentétben áll a britnek kínált bérrel.

A pontverseny éllovasa egyelőre szintén nem túl bőbeszédű, de érvelése elfogadható.

„Szeretném bebiztosítani a világbajnoki címemet. Utána más dolgokra is lesz időm. Remélem, hogy Ross Brawn még mindig értékesnek tart” – jegyezte meg a Japán Nagydíj helyszínén.

Az elmúlt másfél évtizedben kétszer fordult elő, hogy a friss világbajnok új csapatban kezdte a következő világbajnokságot. Damon Hill az 1996-os sorozat megnyerése után hagyta el anyagi okokból a Willamst és igazolt az Arrowshoz, míg Fernando Alonso már a 2006-os diadal előtt elkötelezte magát a McLarenhez, igaz valószínűsíthető, a Renault ebben az esetben sem kínált eleget.