Coulthard titka a night club és a répa

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 24. 18:35
A Formula-1 mezőnye új pályára érkezik a hétvégén, ahol ráadásul éjszaka tartják a versenyt, és esőt is remélnek. A pilóták a szingapúri futam előtt leginkább azzal vannak elfoglalva, hogy mikor aludjanak, mikor keljenek fel, ha a szokásos formába akarnak lendülni a versenyre. Eközben az utolsó négy állomás előtt mindössze egy pont a különbség a világbajnokságot vezető brit Lewis Hamilton és a második brazil Felipe Massa között. David Coulthard viccesen azt nyilatkozta, hogy este sokáig fentmarad, night clubokat látogat, és sok répát eszik, hogy jobban lásson a sötétben.


 

Szingapúrban teljesen ismeretlen pályára érkezik a Formula-1 mezőnye, melyen korábban még csak nem is tesztelhettek a csapatok. Ráadásul a futamot este rendezik, mesterségesen megvilágított pályán, azért, hogy a versenyzőknek ne kelljen az időeltolódáshoz alkalmazkodniuk.

A legtöbben szimulátoron próbálták megismerni a pályát, de ez még mindig kevés lehet a biztonsághoz, ha megérkezik az előre jósolt eső.

Mindezek ellenére a versenyzőket még gyakorlatiasabb kérdések foglalkoztatják. Ha az időmérő edzés helyi idő szerint este tízkor, a verseny pedig nyolckor kezdődik, ami éppen annak felel meg, mintha európai idő szerint délután rendeznék meg, akkor mikor keljenek fel?

Elsőnek a Red Bull pilótája, David Coulthard nyilatkozott viccesen saját módszeréről. "Este soká fenn maradok, night clubbokba járok, és sok répát eszem, mert attól jobban látunk a sötétben."

A hondás Rubens Barrichello egyszerűen csak őrületnek nevezte, mikor meglátta a csapata által elkészített időbeosztást. Ezzel szemben a McLaren semmit nem bíz a véletlenre: elsötétítik a szállodai ablakokat, nem lehet telefonhívásokat kapcsolni a szobáikba, és a személyzet sem zavarhatja a csapat tagjait késő délutánig.

"Nem aggódom, még más sportágakban sem okozott gondot az esti időpont, és itt is nagyon sok előkészület volt, úgyhogy nem lehet baj - vélekedett Lewis Hamilton. - Azonban nem akklimatizálódni sokkal nehezebb, mint átállni, mert a szervezetünk magától is alkalmazkodni akar. Mi most mégis európai idő szerint élünk majd: koradélután kelünk fel, hajnali egykor vacsorázunk és háromkor megyünk aludni."

A Ferrari vb-címvédő finn pilótája, Kimi Räikkönen örül talán a legjobban ennek az időbeosztásnak. "Az este és az éjszaka az én időm. Általában délutánig szeretek aludni, este sokkal frissebb vagyok, mint reggelente."

A különleges, és a Formula-1-ben egészen újszerű esti versenyt óriási érdeklődés övezi. A szervezők elmondták, hogy már majdnem mind a 80 ezer jegy elfogyott.

A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA, AZ ÉLMEZŐNY:
1. Lewis Hamilton Nagy-Britannia McLaren-Mercedes 78
2. Felipe Massa Brazília Scuderia Ferrari 77
3. Robert Kubica Lengyelország BMW-Sauber 64
4. Kimi Räikkönen Finnország Scuderia Ferrari 57
5. Nick Heidfeld Németország BMW-Sauber 53
6. Heikki Kovalainen Finnország McLaren-Mercedes 51
7. Fernando Alonso Spanyolország Renault F1 28
8. Jarno Trulli Olaszország Toyota Racing 26
9. Sebastian Vettel Németország Scuderia Toro Rosso 23
10. Mark Webber Ausztrália Red Bull Racing 20