Coulthard: Minden pillanatát élvezem

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 2. 16:37
David Coulthard hangulatát napok óta áthatja a búcsú, ennek megfelelően élvezi is az 59. Formula-1-es világbajnokság Brazil Nagydíjának összes pillanatát. A Red Bull versenyzőjét rengetegen keresték és köszöntötték Interlagosban, így nehéz elképzelnie, hogy pilótaként távozik a száguldó cirkusz színteréről. Coulthard a tizennegyedik helyről indul Interlagosban.


A brit versenyző eddig 246 nagydíjon vett részt, 13 győzelmet aratott, 62 alkalommal állt dobogóra, 535 pontot gyűjtött. Hét évvel ezelőtt második volt az év végi pontversenyben, négyszer került a harmadik helyre. Az F-1-ben 1994-ben mutatkozott be, Ayrton Senna halála után a Williams-csapatban. Utána a McLarenhez került, 2005 óta a Red Bull alkalmazottja.

 

„Időbe telik majd, amíg kiélvezem azt a pillanatot, hogy visszavonultam. Eddig mindig biztosra vehettem a versenyzést” – mondta Coulthard.

 

A rutinos pilóta már hónapokkal ezelőtt bejelentette visszavonulását, azóta folyamatosan búcsúzik a pályáktól, a szurkolóktól. A sportágtól nem szakad el, a jövőben a Red Bull szaktanácsadója és valószínűleg a BBC szakértője lesz.

 

„Nagyon sok srác fordult meg az F-1-ben, egyiküknek sem volt esélye ilyen hosszú pályafutásra. Rengeteg tehetséget ismertem, akinek nem volt esélye arra, hogy kipróbálja magát ebben a sorozatban. Mindig megbecsültem, hogy lehetőséghez jutottam” – tette hozzá Coulthard.

 

A tapasztalt pilóta elárulta, akkor is élvezte a száguldó cirkuszt, amikor rosszabb napokat élt át.

 

„Örültem a csapatmunkának, az is elégedettséggel töltött el, hogy én szállíthattam a szükséges információkat a csapatoknak. Kivételeges pozícióban voltam, nem is vagyok biztos abban, hogy ezt bármi helyettesítené” – mondta Coulthard.

 

A Red Bull ásza elárulta: szombaton a szokásosnál is idegesebben várta a kvalifikációt.

 

„Nem hagyott el a gondolat, hogy utoljára szerepelhetek időmérő edzésen. De folyamatosan azt hajtogattam magamnak: ez jó, mert hamarabb be kellett volna fejeznem, ha ez sem érdekelne – tette hozzá Coulthard. – Imádtam a rám nehezedő nyomást és a versenyzéssel járó kihívást.

 

Coulthard helyét az Olasz Nagydíjon győztes, a Toro Rossótól érkező Sebastian Vettel veszi át a Red Bullnál.