Coulthard: Hamilton a jelenkor Schumija

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 11. 14:36
„Lewis Hamilton a modernkor Michael Schumachere, most ő a mérce. Mindenkit hozzá kell hasonlítani. Tökéletesen kontrollálja a körülötte zajló eseményeket, egyszerűen világklasszis” – mondta David Coulthard, aki tavalyi visszavonulása után a március végén kezdődő szezonban a BBC Formula-1-es szakkommentátora lesz.









A száguldó cirkusz skót legendája a Red Bullnál zárta sikerekben gazdag pályafutását, előtte a McLaren és a Williams versenyzője volt. Jól tudja, mit jelent az F-1-et körülvévő felhajtás, a pilótákra nehezedő nyomás.

„Lewis két éve szerepel a Formula-1-ben, elképesztősen sikeres. Azonnal a világklasszisok közé került” – méltatta Hamiltont az ex-versenyző.



Hamilton a 2007-es idényben szinte végig a pontverseny élén állt, két futammal a vége előtt 17 ponttal előzte meg a későbbi világbajnok Kimi Räikkönen. A brit klasszis az ezüstérem után tavaly már megnyerte az összetett versenyt, miután egy ponttal megelőzte Felipe Massát. A McLaren-Mercedes sztárja az évzáró Brazil Nagydíj utolsó körében, két kanyarral a leintés előtt előzte meg Timo Glockot az ötödik helyért, amely világbajnoki címet ért.


„Lewis Hamilton a modernkor Michael Schumachere, most ő a mérce. Mindenkit hozzá kell hasonlítani. Tökéletesen kontrollálja a körülötte zajló eseményeket, egyszerűen világklasszis – mondta David Coulthard. – Utólag már azt érezhetjük, még jót is tett neki, hogy nem nyert első évében világbajnokságot. Ezért vált még különlegesebbé a második szezonja.”


David Coulthard zárásként hozzátette: a Force India rendkívül jól döntött, amikor a Ferrari-szerződést felbontva a McLarennek kötött technikai együttműködési szerződést, amely a motor, a KERS-rendszer és a sebességváltó használatát engedélyezi.


„A Force India sokkolóan sikeres lehet” – jegyezte meg Coulthard.