Button: Nem a pénz dönt a jövőmről

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 20. 20:42
Még nem ünnepelte ki magát, de most már időt szakított a nagy kérdésre Jenson Button. Mi is az? A Formula-1 rajongói nemrég értesülhettek arról, hogy a brit klasszis jövője nem dőlt el, anyagi okok miatt bizonytalanná vált, marad-e a Brawn GP-nél. Nos, a sportember most kijelentette, nem gondolkodik csapatcserén, nem is a pénz határoz arról, hol szerepel a következő szezonban.


„Az a legfontosabb, hogy olyan autóba ülhessek, amellyel sikereket érhetek el – jelentette ki Button. – Akkor még nem változtatok csapatot, ha azt mondják, hogy rengeteg pénzt kereshetek. A Brawnnal akarok maradni, igaz még nem beszéltünk a jövő évi szerződésről. Joguk van ehhez, mert én is arra összpontosítottam, hogy megnyerjem a világbajnokságot. A következő napokban azonban már beszélhetünk a jövőről. Picit nyomás alá helyezem a csapatot, de ez nem kerül majd sok pénzbe”

Button tizedik britként nyert világbajnoki címet a száguldó cirkuszban, miután a vasárnapi Brazil Nagydíjon az ötödik helyen ért célba. Ez bőven elégnek bizonyult, hiszen legnagyobb ellenfele, a csapattárs Rubens Barrichello csak nyolcadik lett.

„Ez a csapat nem tartozik az egy idényes csodák közé. Én sem vagyok az! Nagyszerű, hogy megnyertem a világbajnokságot, ugyanezt mondhatják el az elődök is. De az már különlegesebb, ha valaki meg is védi a címét. Brit versenyzőnek ez még sohasem sikerült, így jövőre ez lesz a legfőbb célom” – tette hozzá JB.

Button évek óta az istállónál van, igaz korábban még Honda-versenyzőnek számított. Tavaly télen aztán a japán autógyár megvonta a támogatást, heteken át kérdéses volt a csapat és a két versenyző jövője. Aztán nem sokkal a melbourne-i idénynyitó előtt megalakult a Brawn GP, Butotn pedig hatot nyert meg a szezon első hét futamából.

„Maradni akarok a Brawnnál! Lehet, hogy nevet változtattunk és kisebb lett a csapat létszáma, de imádom az atmoszféráját. Azt is élveztem, ahogyan együtt dolgoztunk a kőkemény hetekben.