BMW: nem állítják le a fejlesztéseket

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 5. 13:30
Biztosnak tűnik, hogy a konstruktőrök között legalább a harmadik helyen végez a BMW-Sauber, de Mario Theissen állítja, ennek ellenére sem állítják le a fejlesztési munkákat az 59. Formula-1-es világbajnokság utolsó hat futamára. A szakember reméli, a megfeszített munka eredményeként csökkenthető a távolság, amely elválasztja az istállót a Ferraritól és a McLarentől.


Fotó: Action Images

A BMW-Sauber 96 pontot gyűjtött az eddigi versenyeken, a Ferrari (121) és a McLaren-Mercedes (113) előzi meg. A pilóták között Robert Kubica a negyedik, Nick Heidfeld a hatodik helyen áll.

 

A szakértők és a szurkolók egy része is úgy véli, a BMW már nem harcol, inkább a jövő évre készül.

 

”Természetesen keményen küzdünk tovább, azt akarjuk, hogy ne úgy tekintsenek ránk, mint a harmadik számú csapat. Az a vágyunk, hogy a top3 egyikeként tekintsenek ránk” – mondta Theissen.

 

A BMW a szezon eleje óta szállítja a jó eredményeket, igaz győzelmi esélye csak akkor volt, ha hibázott a Ferrari és a McLaren. Ez történt Montrealban, amikor Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen ütközéséből profitált az istálló, Kubica az első, Heidfeld a második helyen ért célba. Elmondható, a két sztárcsapat autója általában gyorsabbnak bizonyult a BWM kocsijánál, ezen akarnak változtatni Theissenék.

 

„Azt szeretnénk, hogy a lehető legkisebb legyen a különbség. Az lenne a jó, ha arra figyelhetnénk, nagyobb különbséggel előzzük meg a mögöttünk lévő csapatokat, mint amekkora a hátrányunk az előttünk haladókkal szemben. Az egyértelmű, a Ferrari és a McLaren gyorsabb nálunk, nem hiszem, hogy ez változna az utolsó hat versenyen. De szűkíteni akarjuk a távolságot, hogy kihasználhassuk, ha bármilyen gond adódna velük” – jelentette ki a motorsport-igazgató.

 

A Kanadai Nagydíj megnyerésével a BMW már teljesítette idei legfőbb célját, az első futamgyőzelem megszerzését. Így nem meglepő, hogy a csapat legfőbb vezetője örömmel értékelte az eddigi eredményeket.

 

„Elégedettek vagyunk az idei évvel. Jó alapot jelenthet a következő évre, ha közel maradunk idén a két legjobb csapathoz” – jegyezte meg Theissen.

 

Az biztosnak tűnik, hogy Kubica marad a következő szezonra is, a csapattárs személye azonban kérdéses. A Hungaroringen és Valenciában is küszködő Heidfeld egyfajta ultimátumot kapott a vezetéstől, csak akkor hosszabbítják meg a szerződését, ha jó eredményeket ér el az idény hátralévő részében.

 

„Lehet, hogy csak a szezon végén hozzuk meg a döntést. Akkor már tudhatjuk, milyen célokkal várjuk a következő évet. Heidfeldnek vissza kell nyernie a formáját. Azt várom, hogy ezt meg is teszi” – zárta nyilatkozatát Mario Theissen.