Barrichello lesz Button csapattársa

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 3. 18:16
Az autosport.com portál értesülései szerint az F-1-es mezőny legtapasztaltabb pilótája, a brazil Rubens Barrichello lesz Jenson Button csapattársa az éppen tulajdonosváltáson áteső Honda Racingnél a 2009-es évtől.


Rubens Barrichello visszaülhet a volánhoz a Honda csapatnál a 2009-es évben. Az egyik legnevesebb Formula-1-es portál belső forrásokra hivatkozva tényként közölte, majd az Estado Sao Paulo brazil napilap is megerősítette, hogy a 36 éves brazil lesz a befutó az utolsó kiadó helyre, Bruno Sennával megszakadtak az egyeztetések.

A hír még nem hivatalos, nem is lehet az, hiszen még zajlanak az előrehaladott tárgyalások az istálló megmentéséért, a csapat két vezetője, Ross Brawn és Nick Fry vásárolhatja meg a menedzsmentjogokat az anyacég Honda Motor Company-től. A hercehurca még a héten lezárulhat. Csak ezután írhatja alá szerződését Barrichello és véglegesíthetik a csapat nevezési listáját, s következhet a csapatbemutató valamint a jövő heti, barcelonai tesztelés (az utolsó lehetőség a gyakorlásra). A csapat új nevéről már folynak a találgatások, egyesek szerint Brawn Sportra, mások szerint Brackley F1-re keresztelhetik el.

Barrichello a Formula-1-es mezőny legpatasztaltabb pilótája, éppen a rutinja dönthetett mellette, és nagy vetélytársa, az ugyancsak brazil Bruno Senna ellen. A legendás Ayrton Senna unokaöccsét bizonyára nem merték bedobni a mélyvízbe. Barrichello 1993 óta összesen 267 Grand Prix-n vett részt, kétszer másodikként, egyszer harmadikként zárta a világbajnokságot a Ferrari színeiben.