Alonso: Most jön az igazság pillanata

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 26. 15:22
Négy futamot már megrendeztek a 61. Formula-1-es világbajnokságból, de a Ferrari kétszeres világbajnoka csatlakozik azokhoz, akik úgy vélik, az igazi harc csak a jövő hétvégi barcelonai Spanyol Nagydíjon kezdődik. A Ferrari ásza reméli, főszerepet játszhat majd a következő hónapokban.


Alonso megnyerte a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat, utána azonban már nem volt esélye a győzelemre. Szahír óta Jenson Button két alkalommal állt a dobogó legtetejére, míg Malajziában Sebastian Vettel bizonyult verhetetlennek.

„A világbajnokság mindig az első versennyel kezdődik, de ez csak annyiban igaz, hogy ilyenkor bizonyíthatod a teszteken mutatott kiváló formádat. De valójában az európai nyitánnyal érkezik el a bizonyítás ideje. Itt dől el, hogy ki harcolhat a világbajnoki címért és ki az, aki nem” – jelentette ki a spanyol sztár.

A kiváló első futam után Alonso negyedik volt Ausztráliában és Kínában, míg Malajziában motorhiba miatt kiesett a hajrában. Így összetettben a harmadik helyen áll, hátránya 11 pont az éllovas Buttonnal szemben.

„Az előző futamok forgatókönyve alaposan eltért az átlagtól, hiszen folyamatosan változott az időjárás, ez rányomta bélyegét az eseményekre. Európában jön el az igazság pillanata, megtudjuk, ki harcolhat a világbajnoki címért, a csapatok pedig megmutathatják, milyen gyorsan fejlesztenek. Csodálatos csata kezdődik!” – tette hozzá a spanyolok nemzeti hőse.

A Ferrari a remek nyitányt követően többször is műszaki problémákkal küszködött, de volt, amikor saját magát hozta kellemetlen helyzetbe. Ez történt Malajziában, amikor a csapat késve küldte ki pilótáit az esős időmérőn, így Alonso és Massa kiesett a Q1-ben.

„Mindig frusztráló, ha vasárnap délután nem gyűjtöd be azokat a pontokat, amelyekre esélyed volt. De általánosságban azt mondhatom, hogy pozitívan zártuk az első négy futamot. Harmadik helyen állunk a világbajnoki versenyben, minimális a hátrányunk. Jó helyzetben várjuk a folytatást!”