A Toyota ajánlatott tett Raikkönennek

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 20. 09:25
Komoly ajánlatot tett a Formula-1-es világbajnokságon szereplő Toyota csapata a Ferraritól az idény végén távozó Kimi Raikkönennek. Az istálló egyelőre a 2007-es esztendőben világbajnoki címet nyert finn válaszára vár. John Howett sportigazgató szerint piacképes feltételeket kínálnak a skandináv pilótának.


„Nem akarunk úgymond játszadozni, komoly ajánlatot tettünk le az asztalra. Olyat, amelyet még megengedhetünk magunknak és amely jónak számít a piacon" - nyilatkozta a Reutersnek John Howett, a Toyota sportigazgatója.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Red Bull, illetve korábbi csapata, a McLaren szeretné szerződtetni a finn versenyzőt, ám úgy tűnik, a Toyota rájuk licitálhat. Habár az elmúlt napokban olyan információk is kiszivárogtak, miszerint a 2007-es esztendő világbajnoka kevesli az ajánlatban szereplő összeget. 

Az szinte biztos, hogy Raikkönen novemberben távozik a Ferraritól. A skandináv pilóta korábban kifejtette, csak versenyképes autóba hajlandó átülni, így kérdéses, mennyire lenne jó választás a 2002-es debütálása óta még versenyt sem nyerő istálló. 

„Úgy gondolom, hogy remekül tudnánk együtt dolgozni, és egy igazán gyors autót kapna. Eddig is nagyon jó volt a kapcsolatunk a skandináv versenyzőkkel. Élvezik az életet, komolyan veszik a munkát, így talán csapatként is jól tudnánk együttműködni" - folytatta Howett. 

Jelenleg Timo Glock és Jarno Trulli vezeti a Toyota gépeit. Kettejük közül valószínűleg utóbbi marad a csapatnál a 2010-es szezonra is.