A rutinos római srác beülne a Ferrariba

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 28. 09:50
Újabb versenyző „jelentkezett” be Felipe Massa helyére: a Formula-1-es mezőny egyik legtapasztaltabb tagja, Giancarlo Fisichella elárulta, szívesen versenyezne a Ferrarinál a monzai Olasz Nagydíjon. A római pilóta legnagyobb álma, hogy egyszer beüljön a maranellóiak autójába, a nemzetközi sajtó pedig arról ír, esélyei némi esély mutatkozik arra, hogy ideiglenesen elhagyja a Force Indiát.


Tény, a vasárnapi valenciai Európai Nagydíjon betlizett a Ferrari „újonca”, a szintén olasz Luca Badoer. A 38 éves versenyző tíz év után állt ismét rajthoz a száguldó cirkuszban, de az időmérőn és a GP-n is katasztrofálisan teljesített. A soron következő Belga Nagydíjon még bizalmat kap, de elképzelhető, hogy a spái száguldás lesz a hattyúdala.

„Rengeteget pletykálnak, a nevem pedig általában a listák élén szerepel. De a Ferrari még nem hívott fel, így egyelőre én sem tudok mit mondani” – mondta Fisichella az autosport.com-nak.

Tavaly a Force Indiát még a Ferrari látta el motorokkal, de Vijay Mallya tulajdonos erre a szezonra a Mercedesszel állapodott meg. Ez nehezítheti Fisichella helyzetét, de egyelőre semmi sem dőlt el, minden a belgiumi futamtól függ.

„Ha megkeresne a Ferrari, akkor már bővebben is beszélhetnék az ügyről. A helyzet egyszerű: most a Force India pilótája vagyok – tette hozzá Fisico, majd így folytatta: - Természetesen minden versenyző álmodik a Ferrariról. Különösen nekem jelentene sokat, hiszen olasz pilóta vagyok. Hatalmas lehetőség lenne a pályafutásom befejezéseként. Gyönyörű lenne, ha náluk is szerepelhetnék. Már kétszázhúsz nagydíjon szerepeltem, így nem jelentene különösebb nehézséget a rám nehezedő hatalmas nyomás. Remek lehetőséghez juthatnák, de mást most még nem mondhatok.”