A Renault mindent megtesz Alonsóért

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 30. 16:57
Bob Bell, a Renault technikai igazgatója elmondta, biztos abban, hogy csapata mindent megtesz azért, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso az istállónál maradjon a következő szezonban is. Ez a kérdés azután vált aktuálissá, hogy a spanyol klasszis megnyerte a Szingapúri Nagydíjat.


A francia istálló nagyszerűen zárta az elmúlt hetet, hiszen Fernando Alonsónak köszönhetően megszakadt a csapat kétéves nyeretlenségi sorozata, már ami a futamgyőzelmeket illeti.

 

A kétszeres világbajnok korábban azt nyilatkozta, fontolóra veszi az összes ajánlatot, amit kap a következő szezonra. Ennek ellenére Bell állítja a hétvégén kiderült, hogy a Renault is fel tudja venni a versenyt a BMW-vel és a Hondával, ahonnan a spanyolt megkeresték.

 

„Őszintén bevallva tudom, hogy ő inkább a McLaren vagy a Ferrari volánja mögött ülne, és azt is tudom, hogy valahol még reménykedik abban, hogy ez meg is valósul a következő szezonban” – nyilatkozta a sportvezető.

 

„Úgy gondolom az elmúlt időszakban megtett hatalmas erőfeszítésünkkel bizonyítjuk neki, hogy a csapatunk fejlődik, és egyre közelebb van az élmezőnyhöz. Azzal, ahogyan dolgozunk, ahogy a munkát megszervezzük és amilyen lehetőségeink vannak, megmutatjuk neki, hogy komoly esélyünk lesz a győzelemre.”

 

„Nem elégszünk meg azzal, hogy a középmezőnyben tanyázunk, remélem jobbak leszünk annyival, hogy meggyőzzük arról, hogy velünk kell maradnia. Szerintem sikerülni fog, de én sem látok a jövőbe.”

 

„Az istállónk nagyot fejlődött, ugyanis nagy célokat tűztünk ki erre az évre, és ezeket majdhogynem meg is valósítottuk. A negyedik helyen akartunk végezni az összetett csapatversenyben. Képesek vagyunk felvenni a versenyt a BMW autóival, és alkalomadtán a dobogós helyekért is versenyben vagyunk. Ezért dolgoztunk ebben az évben."