A Mercedes még nem tett le Schumiról

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 11. 19:19
A menedzsment korábbi tagadása ellenére sem csitul a Michael Schumacher-láz, a Brawn GP örökébe lépett Mercedes GP-t ugyanis folyamatosan hírbe hozzák a hétszeres világbajnokkal. A legfrissebb, Németországból származó hírek szerint az autógyár támogatását élvező csapat 7 millió fontos fizetést juttatna a pilótának, aki a Williamstől igazolt Nico Rosberg márkatársa lenne.


A Bild úgy tudja, a Mercedes eljuttatta ajánlatát a Ferrari legendájának, hivatalos állásfoglalás azonban nem született. Schumi menedzsmentje sem kommentálta az értesülést. A híresztelést erősítheti a Mercedes CEO-ja, Nick Fry is, aki kellemesen elmorfondírozott a lehetőségen, konkrétumok említése nélkül. De sejtelmesen…

„Újabb érdekes elemmel bővül a hírfolyam, bárki is jön szóba a korábbi világbajnokok közül, Michael esetleg másvalaki…” – kezdte a szakember.
Schumi visszatérése a nyár közepe óta ad témát a médiának és a sportág szerelmeseinek. Augusztusban úgy tűnt, a hétszeres világbajnok helyettesíti a Hungaroringen súlyos sérülést szenvedett Felipe Massát, de rövid időn belül kiderült, év eleji nyaksérülése nem jött tökéletesen rendbe. Sokan úgy vélik, túlságosan kockázatos lenne, ha három év szünet után ismét az F-1-ben száguldana a legenda.

„Felveheti-e a versenyt egy 40-41 éves sportoló egy 24 esztendőssel? Más sportágakban már bebizonyosodott, hogy van erre esély. Ez egy újabb érdekes szempont. Teljesen mindegy, hogy Michael Schumacherről vagy Jacques Villeneuve-ről lenne szó. Nemrég Mika Häkkinennel viccelődtem a visszatérésről” – tette hozzá Nick Fry.

Befejezésként azért egy picit konkrétabb kijelentést is tett a Mercedes vezetője. Elmondása szerint Karácsony előtt születhet döntés Rosberg társáról. De január elejére biztosan eldől a kérdés.