A Ferrari ex-vezére lesz a Mosley-utód?

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 16. 16:31
A korábbi rali-világbajnok és négyszeres Dakar-győztes Ari Vatanen után csütörtökön a Ferrari korábbi Formula-1-es főnöke, Jean Todt is bejelentette, indul októberben a Nemzetközi Automobil-szövetség elnökválasztásán. A francia szakember döntése nem is meglepő, lévén szerdán a mostani FIA-vezér, Max Mosley is azt mondta, ő lenne az ideális utód.


„Levelet írtam az FIA tagjainak, amelyben arról tájékoztattam őket, szeretnék indulni a Nemzetközi Automobil-szövetség elnökválasztásán. Döntésem oka, hogy Max Mosley már korábban bejelentette, nem szeretne újra mandátumhoz jutni és egyértelműen engem támogat” – mondta Jean Todt, a Formula-1 történetének egyik legsikeresebb csapatfőnöke.

A francia sportvezető nem szeretne letérni az eddigi elnök által erélyesen és szinte megingathatatlanul végigvitt munkamenetről, de növelni akarja az FIA munkájának sikerességét.

„Mosley Elnök Úr tizenhat éven át dolgozott fáradhatatlanul, hogy megerősítse a szövetség bajnokságait és pozícióját az autó- és motorsport legfőbb hangjaként. Emellett aktívan népszerűsítette a közúti vezetés biztonságáért végzett tevékenységet” – tette hozzá Todt.

A Ferrari legutóbbi sikerkorszakának egyik letéteményese úgy véli, az elnök egy személyben nem lehet sikeres az FIA élén, így már meg is nevezte lehetséges segítőit: Brian Gibbons, az új-zélandi szövetség ügyvezetője lenne az FIA mobilitásért felelős alelnöke, Graham Stoker, az Egyesült Királyság Automobil-szövetségének elnöke lehetne az FIA sportért felelős elnökhelyettese, míg Nick Craw ACCUS-elnök vezetné az FIA szenátusát.

Címkék: fiajean_todt