A BMW sem változtat az összeállításon

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 6. 13:52
Vége a hónapok óta tartó találgatásoknak, ugyanis nem történt változás a BMW-Sauber összeállításában: a 2009-es Formula-1-es világbajnokság futamain is Robert Kubicától és Nick Heidfeldtől várják a sikereket. Így eldőlt, hogy a csapattal hírbe hozott Fernando Alonso szinte bizonyosan a Renault vagy a Honda pilótája lesz a következő sorozatban.


Fotó: Action Images

Kubica a 2006-os Magyar Nagydíj óta erősíti az istállót, míg Heidfeld a 2001-es szezonban került a BMW F-1-es elődjének számító Sauber-csapathoz, igaz 2004-ben kitérőt tett a Jordannél. Így is elmondható, törzstagnak számít.

 

Hétfőn azt is bejelentették, hogy 2009-ben az osztrák Christian Klien lesz a tesztpilóta.

 

„Erős párosként tekintünk Robertre és Nickre. Christian pedig tapasztalt tesztelőnek számít” – jelentette be Mario Theissen, a BMW motorsport-igazgatója.

 

„Nincs kétségünk, jövőre is elérjük ambiciózus céljainkat” – tette hozzá, különösebb részletezés nélkül a csapat legfőbb szakmai vezetője.

 

Nick Heidfeld eddig 147 futamon állt rajthoz, tizenegyszer állt dobogóra, 147 pontot gyűjtött. Az idei sorozatban négyszer került a legjobb három közé, összetettben az ötödik helyen áll 56 „egységgel”.

 

Robert Kubica a feltörekvő F-1-es nemzedék egyik legsikeresebb tagja, pályafutása harmadik versenyén, a 2006-os Olasz Nagydíjon már harmadik volt, majd a tavalyi sikertelenebb szezon után idén már az élmezőnyhöz tartozik. Kanadában megszerezte önmaga és a BMW első futamgyőzelmét, hat dobogós helyet gyűjtött. Összetettben a harmadik helyen áll, hátránya 20 pont az éllovas Lewis Hamiltonnal szemben.

 

A nemzetközi sajtó az elmúlt hónapokban rengeteg híresztelésről írt, sokáig úgy tűnt 2009-ben összeállhat a Kubica-Alonso kettős, igaz ezt a verziót a Ferrarival kapcsolatban is pletykálták. A két klasszis közeli barátságot ápol, de még várni kell a közös munkára.