14 millió dollár Senna indulásáért

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 31. 15:23
Bruno Senna, a néhai, háronszoros világbajnok Ayrton Senna unokaöccse 14 millió dollárt kaphat azért, hogy jövőre a Toro Rosso Formula-1-es istálló színeiben szerepelhessen. Erről a Folha de Sao Paulo lap internetes oldala számolt be először Brazíliában.


A brazil sajtó az utóbbi hetekben nem csak Felipe Massa világbajnoki esélyeivel, hanem Bruno Sennának, a korábbi háromszoros vb-győztes legenda unokaöccsének esetleges Formula-1-be igazolásával is nagy terjedelemben foglalkozott.

 

A Folha Online újabb érdekes fejleményről számolt be az elmúlt órákban, Senna markát 14 millió dollár ütheti, ha 2009-ben a Scuderia Toro Rossónál debütálna az F-1-es világbajnoki sorozatban.

 

A brazil jelenleg tárgyal a csapattal, régi vágya, hogy együtt dolgozhasson Gerhard Berger résztulajdonossal, de az sem elképzelhetetlen, hogy a Hondánál találja meg számítását. Egyelőre bizonytalan, hogy mely pilótákkal vág neki az olasz csapat az új szezonnak, ami eldőlt, az új Michael Schumacherként aposztrofált Sebastian Vettel a 2009-es szezont már a Red Bull versenyautójában kezdi, de Sébastien Bourdais sem kirobbanthatatlan. 

 

Senna remek évet zárt, ezüstérmes lett Európa második számú autóverseny-sorozatában, a GP2-ben Giorgio Pantano mögött.