Vettel elmondta, miért ment a Ferrarihoz

Szerző: SHLétrehozva: 2014. november 20. 17:03
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel nagyon nehéz döntést hozott meg azzal, hogy átül a Red Bull kocsijából a Ferrariéba a Formula 1-ben, de a Scuderiánál versenyezni akkora megtiszteltetésnek számít, hogy nem tudott ellenállni. Az olasz istálló csütörtökön jelentette be, hogy a német pilóta örökli meg Fernando Alonso helyét, aki minden bizonnyal a McLarennél folytatja. Vettel Kimi Räikkönen csapattársa lesz.


Hetek óta borítékolni lehetett a nagyszabású pilótacserét a Ferrarinál, hiszen a Red Bull már korábban elköszönt német szupersztárjától, de a maranellóiak csak most kürtölték világgá a hírt: Vettel a 2015-ös, a 2016-os, és a 2017-es versenyszezont is náluk tölti majd, és feladata az lesz, hogy visszavezesse őket a csúcsra egy hosszú, meglehetősen ínséges időszak után.

"Azt hiszem, megérett az idő a váltásra. Nem volt könnyű dönteni, mert a Red Bullnál nőttem fel, végig támogattak, rengeteg mindenhez és sok mindenkihez kötődöm Ausztriában. Hihetetlen kaland volt, de egy idő után óhatatlanul felmerül az emberben egy új kihívás lehetősége. A Ferrarit nem kell bemutatni, talán az F1 legpatinásabb csapata. A legjobbamat akarom nyújtani, szívvel-lélekkel küzdök majd, hogy sikerre vigyük a Ferrari ügyét" - nyilatkozta a jelenleg 38-szoros futamgyőztes, és ezzel az örökranglistát tekintve Schumacher, Prost és Senna mögött negyedik Vettel.

Vettelt 2015 végéig kötötte volna kontraktusa a Red Bullhoz, de ő menni akart, és szorgalmazta ennek felbontását.

"Nem titok, menni akartam, és végső soron mégiscsak a pilóta határoz a sorsáról, szándéka ellenére senkit sem lehet egy csapatnál tartani. Nem a Red Bullal volt bajom, hanem a jövőmet tartottam szem előtt, és a szívemre hallgattam" - indokolt a sztár, aki az előző idényben tizenhárommal több Grand Prix-t nyert, és kilenccel több pole-pozíciót ért el mint a 2014-esben, idén ugyanis mindkét, említett mutatója a nullán áll.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vettel a Ferrarié - HIVATALOS
A Formula–1-es Ferrari-istálló csütörtökön bejelentette, hogy három évre szerződtette a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettelt (2015-től 2017 végéig) a kétszeres vb-győztes Fernando Alonso helyére....
Tovább a teljes cikkhez »

Van egy tipped? Fogadj ITT!