Buttonnak megvan az első, Sauber-bravúr

Létrehozva: 2012. szeptember 1. 15:08
Jenson Button indul az élről a Formula 1-es Belga Nagydíjon, így három év után a McLaren színeiben pedig 50. versenyén először nyert meg időmérő edzést. Meglepetésre mögötte két Sauber, egy Lotus és Williams zárt.


Az eláztatott pénteki edzésnappal értékes három órát veszítettek a versenyzők, így szombaton délelőtt szinte a nulláról kezdték az autók beállításait, és Fernando Alonso győzelme a 3. szabadedzésen nem sokat jelentett. 

Eszerint nem a spanyol vitte a prímet a délutáni időmérőn, amelyet hasonlóan szép, napos időben rendeztek, mint a délelőtti gyakorlást. Az első etap legnagyobb meglepetése Nico Rosberg búcsúja volt, pontosabban nem is annyira, hiszen ő délelőtt váltóproblémák miatt a boxban állt és még annyira sem volt kész, mint a többiek.

A másodikban már a szenzáció kategóriába tartozott Sebastian Vettel búcsúja, a címvédő szintén a péntek áldozata lett, nem sikerült rendesen beállítani az autót. Az már nem is annyira különleges hír, hogy Michael Schumacher és Felipe Massa számára is véget ért a kaland szombatra. Előbbi 13., utóbbi 14. lett.

A hajrára az elmúlt évek meghatározó istállói közül csak a McLaren került be két autóval, a Ferrari és a Red Bull egy-egy versenyzővel szerepelt, míg a két Lotus, a két Sauber mellett egy-egy Force India és Williams is ott virított.

Az utolsó felvonás végül nem hozott meglepetést, az előző etapban is több mint fél másodperccel a többiek előtt járó Jenson Button hozta formáját, és 2009 után ismét időmérő edzést nyert. Mi több, 50. versenyhétvégéjén a McLaren színeiben sikerült a bravúr, amely saját elmondása szerint felér egy győzelemmel. A második az első sorban először szereplő Sauber színeiben Kobajasi Kamuj lett, míg a harmadik Pastor Maldonado.

Nem éppen a szokásos rajtsorrend, még ebben a felfordult idényben sem.