"Az F1 unalmas, de az óra nem hazudik"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 26. 20:03
Toto Wolff, a Formula-1-es Mercedes istálló sportigazgatója szerint Sebastian Vettel idei dominanciája már megint unalmassá teszi a szezont, de azt is rögtön hozzátette, hogy nem csak a német világbajnoki címvédő tehet róla, mert a stopper nem hazudik.


 

Sebastian Vettel három versenyt nyert meg egymás után az idei Formula-1-es szezonban: Belgiumban, Olaszországban és Szingapúrban is a dobogó tetejére állhatott. Ezzel pedig óriási esélye van arra, hogy sorozatban a negyedik világbajnoki címét is behúzza.

A Red Bull német címvédője ugyanis már 60 ponttal vezet a fő rivális Fernando Alonso (Ferrari) előtt az idei pontversenyben. Esélyein az sem változtat, hogy lassan már mindenhol kifütyülik, és sokak szerint egészségtelen egyetlen csapat ekkora túlsúlya a mezőnyben.

"Végre egy másik győztes biztosan jobban felvillanyozna minket - mondta Toto Wolf, a Mercedes sportigazgatója. - Az utóbbi évek ugyanis egyetlen csapat és pilóta fölényének jegyében teltek. Sokak szerint ez éppolyan unalmas, mint amikor Michael Schumacher nyert mindent öt évig."

"Ez a siker rossz oldala. Az F1 így nem valami izgalmas, és nem hiszem, hogy ez jót tesz neki. Ugyanakkor én azért szeretem ezt a sportágat, mert itt nem lehet becsapni saját magad. Itt stopper van, az pedig nem hazudik. Jelenleg pedig a Red Bull végzi a legjobb munkát, az óra pedig csak ezt tükrözi."

"A teljesítmény hátterében szakemberek állnak, akik a nagycsapatokban ezután is ott maradnak, ahol eddig, így nem hiszem, hogy az erőegyensúly felborulna. Bár a motor kicsit változik jövőre, de a Ferrarinál vagy a Renault-nál ugyanolyan motiváltak, ezért is nincsenek óriási különbségek."

Wolff kiemelte, hogy saját csapata, a Mercedes mennyit fejlődött 2010-es F1-es visszatérése óta, és ma már a második konstruktőri helyért harcol a Ferrarival.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vettelt nem lehet ledönteni a trónjáról
Nem hozott meglepetést az idei Formula-1-es Szingapúri Nagydíj, ahol a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel (Red Bull) a simánál is simább rajt-cél győzelmet aratott. A szinte izgalommentes futamon még a kerékcserék sem hoztak...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vettel behúzta a negyedik vb-címet is?
Mivel a 2013-as Formula-1-es Olasz Nagydíj a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel győzelmét hozta, a riválisoknak vajmi kevés esélyük maradt arra, hogy megakadályozzák a német negyedik világbajnoki címét. Az egyetlen kihívó...
Tovább a teljes cikkhez »