„Meglopták az F1-es szurkolókat”

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 30. 17:32
Rengeteg szurkolóktól „lopták” el az izgalmakat az igazi versenyt azzal, hogy a szabályoknak megfelelően Vitalij Petrov balesete és a futam ideiglenes megszakítása miatt Sebastian Vettel lecserélhette alaposan elkopott abroncsait. Ezt Paul Hembrey, a gumikért felelős Pirelli motorsport-igazgatója jelentette ki a Monacói Nagydíj másnapján.


Fotó: Reuters
A szakember szerint villámgyorsan módosítani kellene az előírásokat, hogy piros zászlós időszakban ne válthassanak abroncsot a száguldó cirkusz főszereplői.

„Megértem, hogy fontos a biztonság, de engem sokkal jobban foglalkoztat a szurkolók nézőpontja! Vasárnap elvették az izgalmakat a versenytől, pedig mindenkit érdekelt, hogy kitart-e Vettel a leintésig. Hat kör volt hátra, óriási kérdés volt, hogy végig megy-e az élen a világbajnok, mennyire befolyásolja a szereplését a gumik kopása” – jelentette ki Hembrey.

A Red Bull ásza a 16. körben kapott lágy gumikat, amelyek a Monte-Carló-i futam hajrájára alaposan elkoptak, Vettelt minimális hátránnyal üldözte Fernando Alonso és Jenson Button. Petrov és Jaime Alguersuari ütközése miatt azonban félbeszakították a száguldást, a német klasszis pedig lecseréltethette a gumikat. Az újraindítás után pedig már esély sem volt a 2010-es világbajnok megelőzésére.

„Nem értem, a csapatok miért tartják jónak a jelenlegi szabályt. A verseny távja ugyanis nem változott, beküldték a biztonsági autót. Hiányérzetem támadt, fogalmam sincs, miért engedik a gumicserét. A kikötőben horgonyzó hajókról sokat kiabáltak nekem, engem tettek felelősé a szabályért. Monacóban prémiumnak számít az előzés, ezért fontos volt, hogy óriási különbségek voltak a versenystratégiákban, ettől lett izgalmassá a verseny. Kár a piros zászlóért, a kerékcserék nélkül így is érdekes lehetett volna a vége, de megfosztották a nézőket a verseny csúcspontjától” -