Lewis Hamilton békét kötött

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 30. 20:18
A 2008-as világbajnok belátta, nem nyilatkozott kellő körültekintéssel és eleganciával a vasárnapi Monacói Nagydíj után. A Monte-Carlóban kétszer is megbüntetett Lewis Hamilton ezért elment a versenyfelügyelőkhöz és elnézést kért a kellemetlen vádaskodás miatt.


Fotó: Reuters
A McLaren brit versenyzőjét a szombati időmérő edzés után kanyarlevágás miatt két hellyel hátrább sorolták. Vasárnap pedig áthajtásos büntetést kapott balesetokozás címén, mivel túlságosan rámenősen előzte Felipe Massát, a leintés után pedig 20 mp-et hozzáadtak idejéhez, mert a falnak passzírozta Pastor Maldonadót.

Hamilton még a helyszínen beszélt így:

„Ez azért már elég nagy vicc, hogy hat futamon ötödször rendelnek a sportfelügyelők elé. Mindig mindenért én vagyok a felelős vagy az a baj, hogy fekete vagyok? Ali G is ezt mondta. Nem is tudom – hökkentett meg mindenkit a sztár.

Lewis Hamilton később lehiggadt, gyorsan a versenyfelügyelőkhöz ment, hogy tisztázza magát. Az F1-es szabályok betartásáért felelős szakemberek pedig elfogadták a békejobbot.

„Elnézést kértem. Viccnek szántam a kijelentésemet, de abban a helyzetben ez nem volt mókás. Elmondtam a versenyfelügyelőknek, hogy még nagyon izgatott voltam, forrófejűen beszéltem. Ilyenkor előfordul, hogy az ember nem fogalmaz megfelelően. Békét kötöttünk: elfogadták a magyarázatomat és el is fogadták a bocsánatkérésemet. Ezek után mindenkivel kezet is ráztam. Azt mondták, mindannyian kemény hétvégén vagyunk túl, sok síkert kívántak nekem a folytatásra” – jelentette ki a McLaren ásza.