Le akart mondani a Ferrari főnöke

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 4. 12:52
Csak kiderült, hogy november közepén nem légből kapott hírek voltak azok, amelyek gyökeres átalakulást jósoltak a Formula-1 legsikeresebb istállójánál. Egy olasz lapnak adott interjúból ugyanis kiderült, az Abu-Dzabiban történt „tragédia” után lemondását fontolgatta Stefano Domenicali csapatfőnök.


 

Emlékezetes, az utolsó futamot éllovasként váró Fernando Alonso csak hetedik lett, több taktikai hiba miatt bukta el a világbajnoki címet Sebastian Vettellel szemben. A kudarc hatalmas csalódást jelentett a maranellóiaknál, de azóta sem változott a stáb összetétele, mindenki maradt a helyén.

„Önvizsgálatot tartottam Abu-Dzabi után, két napig nem is tudtam aludni. Azon tanakodtam, mi lenne a jó megoldás: menjek vagy maradjak. Komolyan fontolgattam a lemondásomat” – jelentette ki Domenicali a La Repubblicának.


A Ferrari-főnök úgy vélte és véli, hogy nem zárkózhatott el attól, hogy feladja addigi munkáját. Hiszen a csapat szerepléséért a versenyzők mellett leginkább a vezetők a felelősök.

„Nem vagyok hozzákötözve a székemhez! De arra a következtetésre jutottam, hiba lenne, ha lemondanék. Tudom, hogy a csapat sokat meríthet az elmúlt hónapokban elvégzett munkából. Szinte mindent átalakítottunk Maranellóban, biztos vagyok abban, hogy eredménye lesz az erőfeszítéseinknek” – tette hozzá Domenicali.

A Ferrari-vezér elismeri, hatalmas hibát követtek el Abu-Dzabiban, de annak jelentőségét jelentősen felnagyította, hogy a szezon sorsdöntő futamát rontották el. Az idény korábbi részében ez "csak" jelentős, de nem sorsdöntő hibának minősült volna...