Kilenc darabban volt Kubica könyöke

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 16. 17:51
Valószínűleg utoljára műtötték a február 6-i olaszországi ralibaleset miatt Robert Kubicát, de ez a beavatkozás is nagyon nehéz volt. Az orvosi csoport képviselője szerint több darabból kellett „összerakni” a versenyző jobb könyökét, sőt voltak olyan részek, amelyeket más testrészből kellett pótolni…


 

Kubicát reggel 9-kor tolták be a műtőbe, dr. Francesco Lanza pedig délután 5-kor állt az újságírók elé. De ami nagyon lényeges, a szakember szerint kiválóan sikerült a műtét!

„Nagyon rossz állapotban volt Kubica könyöke: sokáig tartott, míg előkészítettük az operációhoz. Mindent összeraktunk, minden sérülést elláttunk, nagyon összetett volt a beavatkozás2 – kezdte az orvos.

Lanza hozzátette: nyolc órán át tartott a műtét, amely minden bizonnyal az utolsó volt, legalábbis a remények szerint.

„Sikeres volt az operáció, minden törést sikerült lekezelnünk. Több csontrész hiányzott a versenyző könyökénél, ezeket pótolnunk kellett. Kilenc darabban volt a könyöke…Mindent a helyére kellett illesztenünk, és ez sikerült is” – mondta az olasz szakember.

Francesco Lanza szerint Kubica még 10-15 napig marad a kórházban, ahol hamarosan elkezdődik a rehabilitáció első szakasza.

„Most az a leglényegesebb, hogy stabilizáljuk a könyök állapotát, visszatérjen a mozgáskészsége. Hiszen ne feledjük, súlyos sérüléseket okozott a baleset. Szerencsére stabil a versenyző állapota” – zárta mondandóját a szakember.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Már viccelődik Robert Kubica!
Hál’istennek, erre várt a sportvilág! A legfrissebb jelentések szerint egyre jobban érzi magát a február 7-én súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica, sokat mosolyog, viccelődik látogatóival. Az orvosi stáb szerint a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ismét intenzív osztályon Kubica
HELYSZÍNI VIDEÓKKAL!!! Kikerült az intenzív osztályról Robert Kubica, akit a múlt vasárnap súlyos sérülésekkel szállították kórházba, majd egy napig mesterséges kómában tartottak, miután a falnak ütközött a Ronde di Andora...
Tovább a teljes cikkhez »