Ilyen a kamikaze új autója - FOTÓK

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 31. 11:56
A közvetlen ellenfelekhez hasonlóan az idei autóját hétfőn bemutató Sauber-istálló is szeretne előrelépni a március közepén kezdődő Formula-1-es szezonban, mindenképpen ki akarja küszöbölni a tavalyi hibákat. A svájci csapat dolga mindazonáltal nem lesz egyszerű, lévén a rutinosnak nem igazán nevezhető Kobajasi Kamui társa az újonc, mindössze 21 éves mexikói Sergio Perez lesz.


 

A japán versenyző tavaly számtalan bátor és időnként vakmerő akcióval hívta fel magára a figyelmet, erre az esztendőre még többet ígér. Perez a Ferrari pilótaakadémiáján pallérozódott, ráadásul második helyen zárt a GP2-es sorozatban. A Sauber tesztversenyzője a 19 éves Esteban Gutiérrez lesz, aki néhány hónappal ezelőtt bajnok volt a GP3-ban.

A két mexikói reménységet hazájuk gazdag támogatói is „elkísérték” a Sauberhez. Mások mellett a 2010-ben a világ leggazdagabb emberének bizonyuló Carlos Slim is csatlakozott, aki bő két éve kis híján a F1-ből távozó Honda tulajdonosa lett.

A Sauber idén is Ferrari motorokkal indul, ráadásul a sorozatba „visszatérő” KERS-rendszert is Maranellóból kapja. A C30-as kódjelben a C betű Peter Sauber feleségének keresztnevére, Christinére utal.

James Key technikai igazgató a bemutatón leszögezte, az autó építésekor a legfőbb cél a tavalyi konstrukció gyerekbetegségeinek kiküszöbölése volt. Reméli, ennek köszönhetően előrébb lép a tavalyi világbajnokságot a 8. helyen záró csapat.

„Az előző idényünk volt a legnehezebb az autósportban eltöltött 41 évem alatt, de a rossz nyitány után az idény végére belelendültünk, és sikerült biztossá tenni az anyagi helyzetünket is” – mondta Peter Sauber, aki három éven belül ismét túl akar adni az istállón.

www.autosport.com
Sergio Perez, Peter Sauber és Kobajasi Kamui Fotó: www.autosport.com