Hamilton: Ezt neked nyertem, anya!

Létrehozva: 2011. november 14. 14:32
A brit sajtó ismét Lewis Hamilton lábai előtt hever, miután pályafutása egyik legjobb produkciójával ünnepelte édesanyja születésnapját vasárnap. A 2008-as világbajnok reméli, új idők új szelei fújnak a siker után, hiszen az utóbbi időben csak ütközései, nyilatkozatháborúi és magánéleti gondjai miatt került az érdeklődés középpontjába.


“Egy kicsit gyakrabban is jöhetnék a versenyekre" - nyilatkozta a sajtónak Lewis Hamilton édesanyja azután, hogy fia gondoskodott a legszebb születésnapi ajándékról számára, hiszen pályafutása egyik legjobb versenyét produkálva megnyerve a hétvégi F1-Nagydíjat Abu-Dzabiban. Halkan hozzátesszük, idén már csak Brazíliában lesz erre lehetősége a Hamilton-mamának, és az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Seba Vettel váratlan kiesése (a második körben kellett feladnia a viadalt 2010 októbere után először - gumihiba miatt) is kellett ahhoz, hogy a végén a brit kedvenc állhasson a pódium tetejére.

"Nem szeretnék elhamarkodott kijelentést tenni, de remélem, ez valami nagyon jónak a kezdete. Vár még ránk gy nagyszerű verseny Brazíliában, koncentráltnak kell majd lennem, meg kell próbálnom átmenteni ezt a formát arra a hétvégére is" - nyilatkozta a sztár, aki idei harmadik, összesen tizenhetedik GP-győzelmét ért el az Egyesült Arab Emírségekben.

"Mostanság nem voltam hozzászokva ahhoz, hogy én vigyem a prímet, én diktálhassam a tempót, de most megvolt a gyorsaságom, tudtam reagálni, vagy akár rátenni egy lapáttal, amikor csak közelített Alonso. Szerintem egyszer sem hibáztam, pedig a világ egyik legjobb pilótáját kellett magam mögött tartanom" - mondta Hamilton, aki a titkát is elárulta: bár nagyon sok kritikát kapott az elmúlt időszakban, de családja és barátai lelket öntöttek belé. Édesanyja, Carmen a paddockból, a legendás Beatles zenekar legendája, Paul McCartney a dísztribünről szurkolt a 2008-as világbajnoknak.

Ritkán került a címlapokra Hamilton 2011-ben, s amikor igen, abban sem volt sok köszönet. Felipe Massával többször is összeakasztotta a bajszát, még csapattársával, Jenson Buttonnal is összeütközött Kanadában, s ki is kellett szállnia a karambol után a versenyből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vettel kiesett, Lewis Hamilton győzött!
Hiába nyerte meg a három szabadedzést és verte meg simán a teljes mezőnyt a két McLaren, az időmérőn Sebastian Vettel szerezte meg az első helyet a Formula-1-es Abu-Dzabi Nagydíjon. A címvédő, kétszeres világbajnok mögött Lewis...
Tovább a teljes cikkhez »