„Az F1 is segítsen Japánnak!”

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 24. 16:23
Az ázsiai ország lakossága minden megtesz azért, hogy feltámassza Japánt a földrengés és a cunami mérhetetlen következményeiből, de hatalmas szüksége van a külső segítségre is. Utóbbira utalt Kobajasi Kamui, a Sauber versenyzője is, aki segítséget vár a Formula-1 világától is.


 

A pilótákat természetesen megrendítette a borzasztó természeti katasztrófa, Jenson Button például azt mondta, a tragédia miatt csak másodlagos számára a hétvégi melbourne-i szezonnyitó. Kobajasi azonban konkrétabb reakciót is vár a sportág képviselőitől.

„Egyértelmű, ebben a helyzetben szükségünk van a világ segítségére! Nagyon rossz a szituáció Japánban. Bárkitől elfogadjuk a segítséget, , akár a GPDA (a versenyzők szakszervezete – a szerk.), akár az FIA nyújt támogatást, vagy esetleg bárki más. Nagyon sok embernek fedél sincs a feje felett, nem beszélve az ételhiányról – jelentette ki a Sauber versenyzője. - Nem könnyű a helyzetünk. Nemrég Új-Zélandot is földrengés sújtotta, vagyis két ország szenved hasonló gondokkal, így most közös megoldást kell találni a segítségre. A földrengés és a cunami ellen ugyanis nem tehetünk semmit…”

Jamamoto Szakon egyelőre csak harmadik számú versenyző a Virginnél, így Kobajasi képviseli egyedüliként Japánt az idei F1-es futamokon.