Alonso: Nem égtünk le Melbourne-ben

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 30. 12:35
Jobb, sokkal eredményesebb szezonkezdésre számított a szakvezetés és a hatalmas, rendkívül lelkes szurkolótábor, de a kétszeres világbajnok szerint nincs ok az elkeseredésre. Az Albert Parkban negyedik helyen célba érkező Fernando Alonso úgy véli, semmi ok a pánikra, a Ferrari hamarosan ismét régi fényében tündökölhet.


 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Szerinted ki nyeri az F1-es Malajziai Nagydíjat?
Sebastian Vettel 13.6%
 
Lewis Hamilton 35.5%
 
Mark Webber 0.7%
 
Fernando Alonso 42.7%
 
Felipe Massa 1.7%
 
Jenson Button 0.9%
 
Michael Schumacher 4.3%
 
Más 0.6%
 
A spanyol menő remekül szerepelt a teszteken, ő is elégedett volt az idei autóval. Melbourne-ben aztán már csak közepes teljesítményre volt képes, a futamon elrontotta a rajtot, utána ugyan felkapaszkodott a top3 mögé, de a dobogóra nem volt esélye. Ennél sokkal több kell a hispán ásztól, ha valóban bele akar szólni a világbajnoki címért zajló csatába. 

„Nem égtünk le Melbourne-ben! Természetesen nem ilyen rajtról álmodtunk, de nincs is miért aggódnunk. Többször elmondtam: nem olyan rossz ez a 12 pont a világbajnok tavalyi átlagához képest ráadásul két idei esélyes is mögöttem végzett. Összességében egyáltalán nem mondhatjuk, hogy katasztrofális hétvégét zártunk volna” – szögezte le Alonso.

Azt azért a spanyol klasszis is elismerte, az időmérőn messze elmaradt Sebastian Vetteltől, valamint a mclarenes Lewis Hamiltontól, de a folytatás már jobb volt.

„A futamra már jelentősen javult a helyzetünk, persze nem hasonlítgatom magunkat Sebastianhoz. De a többiek már nem voltak annyival jobbak nálam. A rajtom szánalmas volt, hiszen az első körre visszaestem a kilencedik helyre. Ellenkező esetben harcolhattam volna a dobogó alsóbb fokaiért” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Sokan csalódásként élték meg a Ferrari ausztráliai szereplését, de Alonso nem tartozott ebbe a körbe. Úgy véli, a téli tesztelésekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

„Engem nem ért kellemetlen meglepetés, hiszen nem tudhattuk, miként alakulnak az erőviszonyok. Az idei tesztelések nem adhattak igazán valós képet az esélyekről. Mindenképpen pozitívum, hogy a Pirelli-abroncsok nem koptak olyan gyorsan, legalábbis az Albert Parkban, mint azt korábban sejtettük. Majd meglátjuk, Malajziában miként alakulnak az eredmények, a szepangi pálya sokban különbözik az Albert Park félig utcainak számító pályájától.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Osztályozz az SH-val: Ausztrál Nagydíj
Két nap telt el a 62. Formula–1-es világbajnokság első versenye óta, de a sportág szerelmeseit még mindig élénken foglalkoztatják a melbourne-i hétvége eseményei, meglepetései, bravúrjai és titkai. Honlapunk most arra...
Tovább a teljes cikkhez »